Texta filmer med Subtitle Edit Online

Hur kan jag använda Subtitle Edit Online tillsammans med Streamio?

Ett snabbt och smidigt sätt att texta filmer är via webbsidan ”Subtitle Edit Online” som du hittar här: http://www.nikse.dk/subtitleedit/online

Subtitle Edit finns också som en installationsbar programvara som är mer kraftfull, men för enklare uppgifter kommer man långt med Subtitle Edit Online.

Texta en video som finns på Streamio

I Streamio så hittar du videons direktlänk genom att gå till aktuell video och sedan till sektionen som heter ”Avancerade inställningar”. Under rubriken Direktlänkar hittar du länkar till varje upplösning. Kopiera den länk med lägst upplösning. (Om du inte kan hitta direktlänkarna kan det bero på att funktionen inte är aktiverad. Läs mer om hur du aktiverar direktlänkar här.)

I Subtitle Edit Online, http://www.nikse.dk/subtitleedit/online, välj ”Video” i menyn och sedan ”Öppna video från URL”. Klistra in länken från föregående steg i dialogrutan.

Nu spelas videon direkt från Streamio.

Välj ”Subtitle”-menyn och välj ”Ny”.

Gå igenom videon och markera lämpliga intervall för texten. Det går bra att finjustera detta senare. Skriv in önskad text och provspela med ”Spela nuvarande”. Justera textningen efter behov.