Syntolkad video

Hur syntolkad video fungerar i Streamio

Streamio jobbar konstant för att förbättra tillgängligheten för online video.

Här följer en guide för hur du kommer igång med syntolkad video i Streamio:

• Börja med att ladda upp en video med multipla ljudspår.
  • Förslagsvis så innehåller ljudspår 1 det vanliga ljudet och ljudspår 2 det syntolkade ljudspåret.
  • När videon är uppladdad till Streamio så letar du reda på den i biblioteket och trycker på Tillgänglighets-knappen.
  • Under Multipla ljudspår anger du vad de olika ljudspåren ska heta i spelaren.
    • På den första raden skriver du titeln som ska visas för ljudspår 1 i spelaren,
    • på rad 2 anger du titeln för ljudspår 2, osv.

syntolkadTryck på knappen Uppdatera när du är klar.

Nu när vi tittar på filmen så kommer ikonen för syntolkning att dyka upp.

syntolkad

Klickar vi på den så kan vi sedan välja om vi vill lyssna på det syntolkade ljudspåret.

syntolkad