• Personlig Support
  • Snabbaste supporten
  • Logga in på ditt Streamio-konto och klicka på chat-ikonen som visas längst ner till höger på alla sidor

• Logga in
  • Kunskapsbank
  • Vanliga frågor om streaming
  • Här under, på denna sida, hittar du svar på alla vanliga och mer ovanliga frågor gällande video online såväl som specifika Streamio-frågor!
  • Kontakta oss
  • Fyll i formuläret
  • Om du inte kan logga in och använda frågetecknet (den mest effektiva supportkanalen, se till vänster under Personlig support) - fyll i detta formulär så återkommer vi till dig!
  • Kontakta oss

Streamio API Upload

API Upload – ladda upp filmer till Streamio utanför det inbyggda gränssnittet
För att med hjälp av Streamio API ladda upp filmer till Streamio finns det två olika metoder, dels en så kallad automatiserad uppladdning med ett eventullt mellanlagringssteg, dels en ofta mer eller mindre publik uppladdning direkt till ett streamiokonto.
Automatiserad uppladdning
Uppladdningsmetod som framför allt används då kunden vill automatiskt ”mellanlagra” eller ta emot filmer själv innan den skickas vidare till det slutliga streamiokontot.
För denna funktionalitet används API-anropet video/create. Mer information finns på http://streamio.com/api/docs/videos_create
Vi rekommenderar att man använder sig av curl för detta.
Public Upload
Syftar uppladdningen till att publika användare ska ladda upp filmer till Streamio, till exempel från en kampanjsajt, används funktionaliteten public upload.
Se information på http://streamio.com/api/docs/uploads_public_show.
Här följer en schematisk beskrivning för hur man skapar en public upload.
1. Skapa en ”behållare” som du tilldelar egenskaper, till exempel vilken titel upload-modulen ska ha samt vilken eller vilka taggar filmen ska få.
Se http://streamio.com/api/docs/uploads_create
2. Lista din/dina upload-behållare för att få fram id.
Se http://streamio.com/api/docs/uploads_list
3. Publicera public upload via en iframe med länken beskriven på http://streamio.com/api/docs/uploads_public_show
Se till att upload_id ersätts med id för den behållare ni vill använda.
Troligtvis kommer man att vilja fånga upp information om uppladdade filmer via javascript. Se exempelsektionen på ovan nämnda länk för detaljerad information om detta.