Statistik genom Matomo

Vi rekommenderar Matomo som analys- & statistikverktyg för att efterleva GDPR.

Matomo + Streamio = Det GDPR-säkra valet

Matomo är ett Google Analytics alternativ som skyddar din data och dina kunders identitet. Personlig integritet och skydd av personuppgifter är viktigt för på Rackfish, företaget bakom Streamio, om det är viktigt för dig och din organisation rekommenderar vi användning av GDPR-säkra Streamio tillsammans med GDPR-säkra Matomo som analysverktyg.

NYHET Mars 2023

Nu erbjuder vi även Matomo som en tjänst – läs mer här om våra Matomo tjänster

Länka dina Streamio videos till ditt Matomo-konto

Du kan koppla de spelare du skapat i Streamio till ditt Matomo-konto och därmed få tillgång till mer statistik genom Matomos alla funktioner.

Koppling mellan spelare och ditt Matomo-konto behöver bara göras en gång per spelare. Så här går du tillväga, steg för steg:

1. Logga in i Streamio
  2. Gå till “BIBLIOTEK”, välj fliken “Spelare”, och klicka på den spelare du vill använda
    Bild på Streamio portal i
  3. Inne på din spelare, klicka på “Statistik – Google Analytics, Matomo” nere till höger

Statistik - Google Analytics, Matomo
    Statistik – Google Analytics, Matomo

4. Fyll i information från ditt Matomo-konto i fälten:
    • I fältet “URL till tjänst” skriver eller klistrar du in den URL som din Matomo server återfinns på. Det borde se ut såhär: ”https://matomo.xxx.yyy/” där “xxx” är din organisation, och “yyy” är toppdomänen för er Matomo server.
    • Site ID” skriver du helt enkelt det ID för instansen där du vill spåra statistiken kring spelaren.
      • För att hitta ditt Site ID går du in i Matomo
      • I Matomo klickar du på Administration (kugghjulet som finns högst upp till höger)
      • Klicka därefter på “Mätbara enheter” (“Measurables”/“Websites” om ditt konto är på engelska)
      • Under “Mätbara enheter” hittar du menyvalet “Hantera” (“Manage”).
      • Där återfinner du ditt “ID”, som du fyller på Streamio spelaren under fältet “Site ID”.
    • I fältet “Titel” skriver du in vilken titel du vill använda för alla videos som använder spelaren, lämnar du tomt så kommer respektive videotitel att användas.

Observera att du inte är bunden till endast en koppling till Matomo. För varje spelare har du möjlighet att skapa en ny Matomo länkning eller ange ett nytt Google Analytics Web Property ID.

I Streamio erbjuds flera alternativ till att se din statistik.