Live-streama från Zoom

Hur gör man om man ska live-streama från Zoom?

Om du vill göra ett webinar eller annat möte tillgängligt för en större grupp människor så går det utmärkt att live-streama från Zoom med Streamio. Zoom kräver dock att värden för mötet har ett betalt Pro-, Business-, Education- eller Enterprise-konto för att funktionen ska vara påslagen.

Aktivera livestreaming

När du är inloggad på Zoom går du till “My account”, välj “Settings” och i första fliken “Meetings” så väljer du “In Meeting (Advanced)”. Scrolla ner till “Allow livestreaming of meetings” och se till att den är påslagen tillsammans med “Custom Live Streaming Service”.

zoom

Livestreaming av Zoom-möten

I Zooms webbportal välj “Meetings”, “Schedule a meeting” och skapa sedan ett nytt möte. Spara inställningarna och rulla ner längst ner på mötessidan till “Live Streaming”. Klicka på knappen “Configure Custom Streaming Service” och fyll i följande:

• Stream URL: Du hittar detta värde genom att trycka på knappen Strömdetaljer under Streaming-inställningar på Live-fliken.
  • Stream key: Även detta värde hittar du under Streaming-inställningar/Strömdetaljer på Live-fliken.
  • Live streaming page URL: Använd kortlänken som du hittar i avsnittet “Publicera spelare” längst ner på Live-fliken.

configure_zoom

Livestreaming av Zoom-webinar

I Zooms webbportal välj “Webinars”, “Schedule a webinar” och skapa sedan ett nytt möte. Spara inställningarna och rulla ner längst ner på mötessidan till “Live Streaming”. Klicka på knappen “Configure Custom Streaming Service” och fyll i följande:

• Stream URL: Du hittar detta värde genom att trycka på knappen Strömdetaljer under Streaming-inställningar på Live-fliken.
  • Stream key: Även detta värde hittar du under Streaming-inställningar/Strömdetaljer på Live-fliken.
  • Live streaming page URL: Använd kortlänken som du hittar i avsnittet “Publicera spelare” längst ner på Live-fliken.

Starta din Streamio live-stream

I mötet eller webinaret, klicka på knappen “More” och sedan “Live on Custom Live Streaming Service”. Zoom förbereder då streamen och visar sedan upp Streamios spelare.

starta_live

Läs mer på Zoom-support: https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/115001777826-Livestreaming-meetings-or-webinars-on-a-custom-site