Streamio Secure

Vad är Streamio Secure?

Streamio SECURE är en smart säkerhetsfunktion som gör det möjligt för huvudanvändaren att bestämma vilka som kommer att kunna se dina filmer. När ett SECURE-kontot skapas väljer du en av två olika typer av begränsningar:

– Domänkontroll som baseras på var filmen är publicerad

– IP-kontroll som baseras på var tittaren befinner sig

Mer om funktionerna längre ner.

Skapa ett SECURE-konto

Streamio Secure aktiveras på kontonivå, oavsett vilken typ av säkerhetsfunktion du väljer. Du måste alltså skapa ett separat SECURE-konto där du laddar upp och publicerar de filmer du vill visa på ett säkert sätt. Observera att det endast är huvudanvändaren som kan skapa ett SECURE-konto. Att skapa ett SECURE-konto är enkelt:

1) Klicka på ditt kontonamn i övre vänstra hörnet i navigeringsmenyn och välj ”Skapa ett nytt konto”:

2) Ge ditt nya konto en titel och bocka i checkboxen för ”Gör detta till ett ’säkert’ konto”.

3) Välj därefter vilken typ av säkerhetsfunktion du vill att kontot ska ha, ”Domänkontroll” eller ”IP-kontroll”. Mer information om dessa funktioner längre ner.

Ange ”säkert” konto och välj vilken typ av säkerhetskontroll du vill ha.

4) Klicka därefter på ”Skapa konto”.

Klart! Du har nu skapat ett nytt SECURE-konto, med den funktionalitet du valt. Inställningar för vald secure-funktion når du från menyn KONTOINSTÄLLNINGAR – Secure.

Notera att ett SECURE-konto har ett litet hänglås vid kontonamnet för att påminna dig om att de filmer du laddar upp och publicerar via detta konto endast kommer kunna ses under de begränsningar du angivit under Tilläggstjänster.

Domänkontroll

Domänkontroll innebär att filmer endast kan visas om de är publicerade på angivna domäner, t ex mittforetag.se, eller underdomäner, t ex extranat.mittforetag.se.

Detta är särskilt användbart för de kunder som t ex har ett lösenordsskyddat extranät för kunder, medarbetare eller leverantörer och som inte vill att filmer ska kunna göras tillgängliga eller visas någon annanstans än just där, på angiven domän eller underdomän.

Ange domänadresser

När du skapat ditt nya Secure-konto med domänkontroll och vill lägga till domäner, klickar du på ”KONTOINSTÄLLNINGAR” och går sen till sektionen för ”Secure”.

Ange i rutan ”Godkända domäner” den eller de domänadresser, även eventuella underdomän-adresser (subdomains), som du vill ska beviljas access till de filmer du publicerar med detta SECURE-konto:

Ange domän och/eller underdomäner i textrutan. Separera med ny rad.

IP-kontroll

Med IP-kontroll går det att begränsa uppspelning av video till en eller flera specifika IP-adresser. För att se en video måste man alltså vara inloggad på någon av de IP-adresser du angivit för att kunna se dem. Är de inte det så går det följaktligen inte att spela upp aktuell video.

Streamio SECURE aktiveras på kontonivå, d v s du måste skapa ett separat SECURE-konto där du laddar upp och publicera de filmer du vill visa på ett ”säkert” sätt på intranätet.

Ett SECURE-konto fungerar i övrigt precis som ett vanligt konto – du kan börja med att starta ett testkonto med Streamio SECURE aktiverat helt kostnadsfritt och, när du så önskar, uppgradera till det abonnemang som passar dig bäst.

Ange IP-adresser

När du skapat ditt nya Securekonto med IP-kontroll och vill lägga till IP-nummer, klickar du på ”KONTOINSTÄLLNINGAR” och går sen till sektionen för ”Secure”.

Ange i rutan ”Godkända IP-ranges” den eller de IP-adresser som du vill ska beviljas tillgång till de filmer du publicerar med detta SECURE-konto:

Ange IP-nummer och/eller IP-ranges i textrutan. Separera med ny rad.

Du kan också ange en hel grupp med IP-adresser, s k IP Ranges, i CIDR-format.

Om du av någon anledning vill göra ditt Secure-konto helt öppet anger du ”0.0.0.0/0”. Det går förstås bra att ta bort detta när som helst.

För att konvertera en IP Range till CIDR-format rekommenderar vi att du använder ett verktyg som finns på http://ip2cidr.com.

När du angett IP-adresserna är det klart! Du kan nu börja ladda upp filmer till ditt SECURE-konto och publicera dem på ditt intranät.

Om du är osäker på vilka IP-adresser som ska anges, kontakta någon på er IT-avdelning eller kontakta vår kundsupport.