Streamio Play – kanaler och Webb-TV

Hur fungerar kanaler i Streamio?

Ett enkelt sätt att publicera uppladdade filmer från Streamio är att skapa kanaler. Kanaler hämtar filmer baserat på taggar.  En kanal kan innehålla filmer med en eller flera taggar. I huvudfönstret visas alla filmer som har någon av dessa taggar och, om de finns flera taggar, så skapas det automatiskt kategorier för varje tagg som användaren kan välja mellan.

Skapa din första kanal

Under Bibliotek – Kanaler hittar du alla skapade kanaler och skapar även nya.

Klicka på knappen ”Skapa ny kanal” och ge kanalen ett namn. Namnet blir sen titeln på kanalen och visas överst, om man inte väljer att dölja det.

Det går redan nu att lägga till existerande taggar eller skapa nya taggar. Har man en tagg som är “reklamfilm” så kan man redan nu välja den, eller så skapar man taggen “reklamfilm” och taggar filmer senare med denna tagg.

Filmerna visas i ordning efter när dom är tillagda.

Klicka på “Skapa playkanal”

Skapa playkanal

I bilden ovan ser ni att kanalen ovan innehåller 2 filmer redan. Det är för att vi använde en tag som redan fanns inlagd på filmer.

Hantera din kanal

Redan nu kan man använda kanalen mer än så behövs inte, resten är möjliga inställningar. Länken till kanalen finns tillgänglig överst på inställningssidan. På kanalens inställningssida (under Bibliotek – Kanaler) hittar du följande möjligheter:

Taggar

tagga videofilmer till playkanaler

Det går alltid att förändra innehållet i en kanal genom att ändra vilka filmer som hämtas. Taggar kan läggas till och tas bort, och självklart påverkar det direkt om man ändrar en tagg på en film. Avpublicering I KANALEN skulle i det här fallet ske direkt om man tar bort taggen “8k” från en film.

kategorier av video i kanaler
Läggar man till flera taggar så blir varje tagg en kategori som användaren kan välja. Inledningsvis visas alla.

Kanal ID

ändra kanalens id för playkanaler
Är du inte nöjd med namnet så går det att förändra, så länge det inte är upptaget. Notera att förändring i ”Kanal ID” förändrar sökvägen för kanalen.

Visa Titel

dölja titel i videokanal
Detta val döljer eller visar titeln i själva playkanalen

Aktivera översättning

Engelsk och svensk översättning kan vara aktiv eller inte. Det avgör huruvida det går att byta språk

Kanallogotyp

Kanallogotype

Vill ni ha en logotyp i kanalen så laddar man upp bilden i Bibliotek – Bilder. Denna blir då tillgänglig för val här. Storleken påverkar det övre fältets storlek. Vi rekommenderar att logotypen är under 100 pixlar hög.

Bakgrundsbild

bakgrundsbild i webbtv
Bakgrundsbild fungerar som kanallogotyp. Ladda upp en bild och välj

“Om oss” texter

Streamio Play - om oss

Under denna knapp döljs två editorer för att skapa Svensk och Engelsk text som visas under “Om oss”.

Inkluderade filmer

Längst ner visas de filmer som inkluderas genom aktuellt sökfilter (taggar). Det gör det lätt att se vilka filmer som syns och det gör det lätt att direkt gå till en sån film och förändra taggarna.

VideostatistikGoogle Analytics eller Matomo

Du kan lägga till ett Google Analytics-ID med kategorier och etiketter om du vill spåra kanalens statistik och prestanda. Alternativt så använder du Matomo, det GDPR-kompatibla Google Analytics-alternativet, för att spåra prestanda för din kanal och videospelare. Vi rekommenderar Matomo tack vare att de är en GDPR-säker lösning, som då tillsammans med GDPR-säkra Streamio gör att du kan känna dig trygg i din video distribution.