Publicera video till YouTube

Jag vill publicera min video jag har på Streamio till YouTube – hur gör jag det?

Alla filmer som du laddat upp till Streamio kan du också publicera direkt till din YouTube-kanal. För att kunna göra det måste du först skapa en koppling mellan ditt konto på Streamio och ditt konto på YouTube.

Du kan också publicera videos till en mängd andra externa tjänster/webbplatser, se översikt här.

Aktivera YouTube-integration

1. Gå till ”KONTOINSTÄLLNINGAR” och klicka på fliken ”Tilläggstjänster”.
  2. Gå ner till ”YouTube”-sektionen och klicka på knappen ”Aktivera YouTube-integration”.

Du kommer nu att uppmanas att ange användarnamn och lösenord till ditt YouTube-konto, alternativt att tillåta åtkomst till ditt YouTube-konto:

1. Om användarnamn och lösenord efterfrågas, ange dessa och klicka på ”Logga in”.
  2. Om du uppmanas att tillåta åtkomst, klicka på knappen ”Tillåt åtkomst”.

Därefter är YouTube-Integrationen klar och du är nu redo att publicera videos till YouTube direkt från ditt konto på Streamio.

dela till youtube

Publicera en video till YouTube

För att publicera någon av dina videos på ditt streamio-konto direkt till YouTube, så går du till ditt filmbibliotek och klickar på den video du vill publicera till YouTube.

Under Publicera till din YouTube-kanal klickar du på YouTube-ikonen.

Ange i publiceringsfönstret de uppgifter du vill ska finnas i din YouTube-kanal – taggar, kategori och sekretess.

Publicera till YouTube. Ange texter och övriga uppgifter som önskas. Observera att filmen automatiskt taggas med ”YouTube” i ditt streamiokonto.

Efter att ha klickat på Publicera laddas en kopia på videons originalfil upp till ditt konto på YouTube och publiceras där så snart omkodningen på YouTube är klar.

Publicera till YouTube direkt vid uppladdning

När du laddar upp en nya film till ditt konto på Streamio har du möjlighet att samtidigt skicka den vidare direkt till din YouTube-kanal.

Det enda du behöver göra är att bocka i den lilla boxen intill ”Publicera denna video på YouTube”, så sker detta helt automatiskt efter slutförd uppladdning.

publicera video till youtube

Vilka filmer har publicerats på YouTube?

För att snabbt se vilka filmer som du publicerat till YouTube från ditt konto på Streamio kan du använda dig av den YouTube-tagg som automatiskt skapas varje gång du publicerar en film till YouTube.

Du kan enkelt filtrera innehållet i ditt bibliotek med hjälp av taggar. Välj att filtrera efter taggen ”YouTube”, så får du upp en sammanställning över alla de filmer som du publicerat till YouTube från ditt konto på Streamio.

filtrera efter tagg