Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Massuppladdning av video – Bulk Upload

Behöver du ladda upp många videor till ditt Streamio konto? Nu finns det ett enkelt och mycket effektivt sätt att göra detta med hjälp av vår funktion för massuppladdning, ”Bulk Upload”.

Funktionen använder FTP som är ett mycket snabbt och effektivt sätt att flytta stora filer. Läs mer om hur du använder FTP här.

För att döpa filerna rätt kan man använda en CSV-fil. En sådan kan exempelvis skapas genom att man skapar ett Excelark med två kolumner. Den första innehåller filnamnet och den andra innehåller Titel på videon. När arket är färdigt exporterar du det som ”metadata.csv” från Excel till en CSV-fil.

För att ladda upp videor så följer man sedan följande steg:

Öppna för uppladdning

Logga in i Streamio och gå sedan till Kontoinställningar, API och längst ner på sidan klickar du på ”Vitlista mitt IP i 24h”. Detta gör att den dator som används kan komma åt Streamio, annars blir man nekad.
Notera inställningarna för Host, Port, Användarnamn och Lösenord.

Förbered FTP-klienten

Lägg in inställningarna från föregående steg i din FTP-klient. Hur det går till beror på vilket program man använder, men det som behövs är som regel host/server/värddator inställningen från host. Port är som regel förifyllt rätt om man valt FTP som protokoll, ändra annars. Sedan behövs användarnamn och lösenord för inloggningen.

Ladda upp eventuell metadata

Om en metadata.csv fil skapats, börja med att ladda upp den så att systemet har tillgång till informationen innan filerna börjar laddas upp.

Ladda upp filer

Nu är det bara att ladda upp filerna med FTP-klienten till Streamio. De kommer att köas och bearbetas i vår transkodering. Var beredd på att det kan ta tid. Varje film skall kodas om i flera versioner och dessutom kan ju andra kunder ha laddat upp många filer samtidigt. Det kan också vara klokt att ladda upp filerna lite strukturerat så att det går att återuppta ifall det blir avbrott.

Funktionen för Massuppladdning

Funktionen är tillgänglig nu för alla våra kontotyper och passar perfekt när man har större mängder video att migrera till Streamio. Perfekt för att migrera stora mängder material från exempelvis Youtube eller Vimeo.