Länka till Google Analytics

Hur kan jag länka till Google Analytics ?

Länka dina Streamio videos till ditt Google Analytics-konto

Du kan koppla de spelare du skapat i Streamio till ditt Google Analytics-konto och därmed få tillgång till mer statistik genom Googles funktion Event Tracking.

Koppling mellan spelare och ditt Google Analytics-konto behöver bara göras en gång per spelare. Så här går du tillväga, steg för steg.
  1. Logga in i Streamio
  2. Gå till ”BIBLIOTEK”, välj fliken ”Spelare”, och klicka på den spelare du vill använda

Bild på Streamio portal i
    Bibliotek -> Spelare
  3. Inne på din spelare, klicka på ”Statistik – Google Analytics, Matomo” nere till höger

Statistik - Google Analytics, Matomo
    Statistik – Google Analytics, Matomo
  4. I fältet ”Google Analytics Web Property ID” skriver eller klistrar du in det ID som hör till ditt konto på Google Analytics.
Observera att du inte är bunden till endast ett Google ID. För varje spelare har du möjlighet att ange ett nytt Google Analytics Web Property ID.

Events (händelser) från Streamio hittas via Behaviours – Events – Overview. I ditt konto på Google Analytics hamnar alla events under kategorin ”Streamio” och är en av 3 olika ”actions”:
  • load
  • play
  • complete

Alla events har en ”label” som är satt till filmens titel + id.

Eventet ”complete” är något vi lagt till unikt för Google Analytics och registreras när en användare har sett klart en film. Det fungerar därmed som en metod för att avgöra hur många av de som klickat play också sett slutet på filmen.

Google Analytics-användaren kan naturligtvis välja att göra eventuella queries mot denna data för att få ut någon mer information, sammanställa data på annat sätt etc.

Vill du läsa mer om Statistik i Streamio finns det här!