Ladda ner videofiler från Streamio

Finns det något sätt att ladda ner sina videor från Streamio?

Du kan när som helst ladda ner till din dator en eller flera videoströmmar som skapats för någon av dina videos i ditt videobibliotek. Även den uppladdade originalfilen kan laddas ner.

För att ladda ner originalfilen till en specifik video:
  1. Logga in och gå till ditt videobibliotek i Streamio portalen
  2. Välj den film du vill ladda genom att trycka på filmens titel.
  3. På videosidan som du kommer till finns det en knapp i nedre högra hörnet – ”Avancerade inställningar”.
  4. När du trycker på den knappen kommer en undersektion att öppnas upp (se bilden nedan) där du hittar originalfilen. Klicka på ikonen för nedladdning ladda ner video för att hämta hem originalfilen. (För Internet Explorer kan du behöva högerklicka och välja ”Spara länk som..”).
Ladda ner originalfilmen från Streamio
Under Avancerade inställningar finns alltid originalfilmen bevarad i Streamio
För att ladda ner någon av de anpassade filmerna:
  1. Logga in och gå till ditt videobibliotek i Streamio portalen
  2. Välj den film du vill ladda genom att trycka på filmens titel.
  3. På videosidan som du kommer till finns det en knapp i nedre högra hörnet – ”Videoströmmar”.
  4. När du trycker på den knappen kommer en undersektion att öppnas upp (se bilden nedan) där du hittar de olika versionerna som skapats. Klicka på ikonen för nedladdning ladda ner video för att hämta hem den version du vill hämta (för Internet Explorer kan du behöva högerklicka och välja ”Spara länk som..”).
Ladda ner transkoderade filmer
Hantera transkoderade videofilmer

För att låta externa användare ladda ner originalfilen
Ibland behöver någon annan komma åt filen för att använda i externa system – ett vanligt exempel är att medarbetare behöver filmer för att lägga i PowerPoint.
    1. Logga in och gå till ditt videobibliotek i Streamio portalen
    2. Välj den film du vill ladda genom att trycka på filmens titel.
    3. På videosidan som du kommer till finns det en sektion längst ner som heter ”Publiceringsinställningar”
    4. Klicka i rutan ”Tillåt publik nedladdning” och kopiera ”Publik nedladdningslänk”. Klicka sedan på ”Uppdatera film” och länken kan distribueras för att ladda hem filmen.

Publik nedladdningslänk för film