Kom igång med livesändningar på Streamio!

Streamio Live!

Det finns möjlighet att livestreama med alla Streamio-konton. Funktionen ingår, men är inte påslagen, från start. Saknas fliken “Live!” i biblioteket så kan du antingen kontakta oss direkt eller fylla i formuläret nedan så tar vi kontakt med er. Tjänsten är kostnadsfri och ingår oavsett vilken konto-nivå ni än har.

Kom i gång med Live-streaming

När du fått Live aktiverat på ditt konto så hittar du en ny flik under “Bibliotek”, Live!

live-streaming-webb-tv-mobil-kommun

Aktivera ström:

Här klickar du för att slå på sändningen. Egentligen kan den ligga påslagen alltid. En del kunder använder detta internt och har ett videofönster på Intranätet, alltid redo att ta emot en sändning. Med samma ström aktiv så går den igång så fort man börja skicka video, exempelvis från en mobil.

Beskrivning:

Här kan ni lägga in en beskrivning om sändningen. Denna kan visas genom att välja det i den videospelare man använder.

Testbild / Ström inaktiv

Välj en bild här som skall visas när strömmen inte är aktiv. Detta är en bild som ersätter spelaren helt. Så fort man aktiverar strömmen i Streamio och börjar sända så ersätts det av själva spelaren med innehållet. Denna kan användas för att exempelvis ge information till besökare om när nästa sändning börjar.

Startbild

Startbilden skiljer sig från Testbilden i det att den laddas i själva spelaren. Om man inte har någon Testbild så kommer spelaren laddas när någon besöker en sida där den är inbäddad eller går via direktlänken. I spelaren visas Startbilden om ingen sändning börjat. Nackdelen med denna metod är att det också visas ett fel om att det inte finns någon ström “Cannot load M3U8:404 Not found” och spelarknappen i mitten är ett utropstecken.

Status

Under Status visas status för den pågående sändningen.

Inmatningsstatus

Null om det inte är någon ström aktiv / Publish om det sänds / Unpublish om sändningen stoppats

Sändningsstatus

Inaktiv om ingen ström är igång / Aktiv när man sänder eller om sändning har stoppats

Recording State:

Not started om ingen inspelning pågår / Started när inspelning pågår

Starta inspelning

Gör exakt det. När man trycker på knappen börjar man spela in. Filmerna dyker upp under “Filmer” på ditt Streamiokonto när det är klart. Filmerna delas upp i delar.

Inställningar:

Under de gröna knapparna längst ner finns instruktioner för några av de vanligaste systemen våra kunder använder. Om du använder något annat så är det sannolikt att någon av inställningarna nedan passar in!

Strömdetaljer – Open Broadcaster Software – Wowza Godcoder – Telestream Wirecast – Tricaster

Dessa knappar är dynamiska, så under dem hittar du exakt de inställningar som behövs för just din ström i det systemet!

Övriga inställningar

Många inställningar kan anpassas om du skapar en egen spelare. Exempelvis kan inställningar som autostart av strömmen, lägga in Vattenstämpel (“kanal-logotyp”) eller liknande ställas in för din spelare. Du kan även koppla och rapportera statistik från de olika spelarna till Google Analytics-konton eller Matomo-konton. För att hålla koll på hur din video presterar på olika webbplatser. Här kan du läsa en guide till hur du får fram statistik ur Streamio.

Streamio hanterar 3000 kbps som högsta nivå på bitrate, vilket är en högkvalitativ nivå och viktigt att hålla sig under om man vill att det ska gå bra för mottagare att se innehållet! Har du andra behov så kontakta Rackfish, företaget bakom Streamio OVP, vi är vana att hantera livesändningar för stora publiker, över hela världen, mot specifika marknader med vårt anpassningsbara CDN. Vi kan också hantera live-transkodering, ultra-låg-latens (låg fördröjning) i strömmen med mera.

Ring vår säljavdelning på 08-42501818 för att diskutera dina behov eller prata om vad vi gjort för lösningar för andra kunder.

Mer information

Support: Live-streaming inställningar och teknik

Support: Problemlösning för live-streaming

Testa livestreaming med ett gratis testkonto