Kom igång med livesändningar på Streamio!

Det finns möjlighet att sända live med alla Streamio-konton. Funktionen ingår men är inte påslagen från start. Saknas fliken ”Live!” i biblioteket så kan du antingen kontakta oss direkt eller fylla i formuläret nedan så tar vi kontakt med er. Tjänsten är kostnadsfri inom ramen för det konto ni har (begränsas av lagring och trafik som annan video).

https://www.streamio.com/streaming/video/streamio-live-nu-tillganligt-alla/

Kom i gång med Live-streaming

När du fått Live aktiverat på ditt konto så hittar du en ny flik under ”Bibliotek”, Live!

live-streaming-webb-tv-mobil-kommun

Aktivera ström:

Här klickar du för att slå på sändningen. Egentligen kan den ligga påslagen alltid. En del kunder använder detta internt och har ett videofönster på Intranätet, alltid redo att ta emot en sändning. Med samma ström aktiv så går den igång så fort man börja skicka video, exempelvis från en mobil.

Beskrivning:

Här kan ni lägga in en beskrivning om sändningen. Denna kan visas genom att välja det i den videospelare man använder.

Testbild / Ström inaktiv

Välj en bild här som skall visas när strömmen inte är aktiv. Detta är en bild som ersätter spelaren helt. Så fort man aktiverar strömmen i Streamio och börjar sända så ersätts det av själva spelaren med innehållet. Denna kan användas för att exempelvis ge information till besökare om när nästa sändning börjar.

Startbild

Startbilden skiljer sig från Testbilden i det att den laddas i själva spelaren. Om man inte har någon Testbild så kommer spelaren laddas när någon besöker en sida där den är inbäddad eller går via direktlänken. I spelaren visas Startbilden om ingen sändning börjat. Nackdelen med denna metod är att det också visas ett fel om att det inte finns någon ström ”Cannot load M3U8:404 Not found” och spelarknappen i mitten är ett utropstecken.

Status

Under Status visas status för den pågående sändningen.

Inmatningsstatus

Null om det inte är någon ström aktiv / Publish om det sänds / Unpublish om sändningen stoppats

Sändningsstatus

Inaktiv om ingen ström är igång / Aktiv när man sänder eller om sänding har stoppats

Recording State:

Not started om ingen inspelning pågår / Started när inspelning pågår

Starta inspelning

Gör exakt det. När man trycker på knappen börjar man spela in. Filmerna dyker upp under ”Filmer” på ditt Streamiokonto när det är klart. Filmerna delas upp i delar.

Inställningar:

Under de gröna knapparna längst ner finns instruktioner för några av de vanligaste systemen våra kunder använder. Om du använder något annat så är det sannolikt att någon av inställningarna nedan passar in!

Strömdetaljer – Flash Media Live Encoder – Open Broadcaster Software – Wowza Godcoder – Telestream Wirecast – Tricaster

Dessa knappar är dynamiska, så under dem hittar du exakt de inställningar som behövs för just din ström i det systemet!

Övriga inställningar

Max bitrate som Streamio hanterar är 3000 kbps, vilket är en bra nivå att hålla sig under om man vill att det ska gå bra för mottagare att se innehållet!

Tänk på att många inställningar kan göras i den spelare du väljer. Exempelvis autostart av strömmen, lägga in Vattenstämpel (”kanal-logotyp”) eller liknande. På så sätt kan man också skapa olika spelare som rapporterar statistik till olika Google Analytics-konton. Kan vara bra om en video publiceras på flera siter!

Har du andra behov så kontakta Rackfish, vi är vana att hantera liveströmmning för stora publiker, över hela världen, mot specifika marknader med vårt anpassningsbara CDN. Vi kan också hantera live-transkodering, ultra-låg-latens (låg fördröjning) i strömmen med mera. Ring vår säljavdelning på 08-42501818 för att diskutera dina behov eller prata om vad vi gjort för lösningar för andra kunder.