Fullskärmsvideo fungerar inte vid inbäddning

När jag bäddar in video på min webbplats så fungerar inte fullskärmsläge – ingenting händer när man klickar på knappen.

Detta är vanligast med äldre CMS och vissa webbläsarkombinationer (såsom Internet Explorer) där attributet ”allowfullscreen” filtreras bort av editorn eller CMS-et.

Internet Explorer 10 och äldre stödjer inte ”fullscreen api” vilket också verkar vara ett problem i vissa sammanhang – Kör man IE10 emulering med t.ex.:
<meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=EmulateIE10″ /> så verkar det göra så att problemet uppstår även i Internet Explorer 11.

Detta är ett fel i CMS-systemet som vi inte kan påverka, men vi har en fix som kan fungera i vissa instanser. Om denna fix inte hjälper så krävs en uppdatering eller buggfix av ditt CMS för att komma runt det.

För att lösa ditt problem, följ dessa steg i Streamio portalen:

1. Logga in på ditt Streamio-konto
  2. Gå till menyn ”Kontoinställningar” och välj ”Generellt”
  3. Klicka i rutan Använd modifierad fullskärmsattribut i embed/iframe-block för att arbeta runt problem med äldre CMS som felaktigt filtrerar ut ”allowfullscreen”-attributen.

4. Kom ihåg att klicka på ”Uppdatera konto” längst ner för att spara ändringen!
Menyn "Kontoinställningar" valt "Generellt" - klickat i rutan "Använd alternativ "allowfullscreen"
Fix för vissa CMS där inte fullskärm fungerar pga ”allowfullscreen”