Fullskärmsvideo fungerar inte vid inbäddning

Detta är vanligast med äldre CMS och vissa webbläsarkombinationer (såsom Internet Explorer) där attributet ”allowfullscreen” filtreras bort av editorn eller CMS-et.

Internet Explorer 10 och äldre stödjer inte ”fullscreen api” vilket också verkar vara ett problem i vissa sammanhang – Kör man IE10 emulering medelst t.ex.:
<meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=EmulateIE10″ /> så verkar det göra så att problemet uppstår även i IE11.

Detta är ett fel i CMS-systemet som vi inte kan påverka, men vi har en fix som kan fungera i vissa instanser. Om denna fix inte hjälper så krävs en uppdatering eller buggfix av ditt CMS för att komma runt det.

Prova detta:

Logga in på ditt Streamio-konto och gå till menyn ”Kontoinställningar”. Välj ”Generellt”. Klicka i rutan Använd modifierad fullskärmsattribut i embed/iframe-block för att arbeta runt problem med äldre CMS som felaktigt filtrerar ut ”allowfullscreen”-attributen.”

Kom ihåg att klicka på ”Uppdatera konto” längst ner för att spara ändringen!

Fix för vissa CMS som där inte fullskärm fungerar pga "allowfullscreen"