Fullskärmsvideo fungerar inte vid inbäddning

Detta är vanligast med äldre CMS och vissa webbläsarkombinationer (såsom Internet Explorer) där attributet ”allowfullscreen” filtreras bort av editorn eller CMS-et.

Internet Explorer 10 och äldre stödjer inte ”fullscreen api” vilket också verkar vara ett problem i vissa sammanhang – Kör man IE10 emulering medelst t.ex.:
<meta http-equiv=”X-UA-Compatible” content=”IE=EmulateIE10″ /> så verkar det göra så att problemet uppstår även i IE11.

Detta är ett fel i CMS-systemet som vi inte kan påverka, men vi har en fix som kan fungera i vissa instanser. Om denna fix inte hjälper så krävs en uppdatering eller buggfix av ditt CMS för att komma runt det.

Prova detta:

Logga in på ditt Streamio-konto och gå till menyn ”Kontoinställningar”. Välj ”Generellt”. Klicka i rutan Använd modifierad fullskärmsattribut i embed/iframe-block för att arbeta runt problem med äldre CMS som felaktigt filtrerar ut ”allowfullscreen”-attributen.”

Kom ihåg att klicka på ”Uppdatera konto” längst ner för att spara ändringen!

Fix för vissa CMS som där inte fullskärm fungerar pga "allowfullscreen"

När jag bäddar in video på min webbplats så fungerar inte fullskärmsläge – ingenting händer när man klickar på knappen.