Enkelt med automatisk textning från Amberscript

Bättre tillgänglighet på dina videofilmer med automatisk textning från Amberscript

För att använda denna funktion börjar du med att leta reda på den video du vill generera en undertext till under Bibliotek och Filmer. Under filmen trycker du på knappen Undertexter för att komma åt funktionerna för automatisk textning.
Automatisk textning med amberscript i Streamio portalen

Under rubriken Amberscript Automatic Captioning fyller du i följande:

Talat språk – välj det språk som talas i filmen. Det går ej att välja flera olika språk för en film.

Antal talare – välj hur många olika personer som talar i filmen.

Mediatyp för uppladdning – Amberscript behöver egentligen bara ljudet från videon för att kunna generera en undertext, men om du vill kan du även inkludera bild om du vill kunna se en visuell hjälp vid editering i deras verktyg.

Jobbtyp – Här väljer du Automatisk om du önskar att texten maskinellt tolkas och skapas. Om du istället vill att en människa ska skapa undertexten väljer du Manuell. Observera att den manuella textningen är både långsammare och mer kostsam att framställa.

Leveranstid – Om du har valt Manuell jobbtyp så kommer du att få välja mellan Standard (som innebär 5 arbetsdagar) eller Snabb (som innebär 2 arbetsdagar). Observera att Snabb leveranstid är mer kostsam.

Ljudspår – Om din video innehåller flera ljudspår kan du här ange vilket av dessa ljudspår som ska textas.

Mål-undertext – Välj Importera till ny undertext om du vill ha en helt ny textfil som då får samma namn som videon har. Om du istället vill skriva över en annan text kan du välja den i listan.

Max tecken per rad42 är standard och anpassat för WCAG 2.1. Ändra enbart vid behov.

Max rader2 är standard och anpassat för WCAG 2.1. Ändra enbart vid behov.

Max sekunder per rad2 är standard. Ändra enbart vid behov.

Tryck slutligen på Skicka begäran för att starta jobbet hos Amberscript.

När texten är färdig kommer den att dyka upp i Biblioteket under Undertexter. Observera att det tar olika lång tid för texten att bli färdig beroende på vilka val du gjort, allt från några minuter upp till 5 arbetsdagar om det handlar om en manuell textning.

Kategorier

Alla artiklar

Sök