Statistik

Statistik inbyggd i Streamio

I ”STATISTIK”-sektionen hittar du tydlig och relevant statistik för dina filmer:statistik video konton

Här kan du se statistik både för hela kontot och för enskilda filmer. Välj flik Konto respektive Filmer eller Live för respektive statistiksektion.
Konto – Statistik för olika kanaler
Har du publicerat filmer till olika sociala kanaler, som t ex YouTube, Twitter, Facebook eller LinkedIn, så visas även en fullständig statistik från varje kanal samlat på ett ställe.
Välj för vilken tidsperiod du vill se samlad statistik över hela ditt konto. Du väljer mellan
Innevarande period – Aktuell kalendermånad
Föregående period – Föregående kalendermånad
Datum-månad-år – Månaden innan föregående kalendermånad
Senaste 24 timmarna – Senaste dygnet
Senaste 7 dagarna – Senaste veckan
Senaste 30 dagarna – Senaste 30 dagarna räknat från dagens datum
OBS! Som mest ges alltså statistik för de två månader som föregår den innevarande månaden. Vill du ha statistik som sträcker sig längre bakåt i tiden rekommenderar vi att du kopplar Google Analytics till spelarna.

Se mer om koppling till Google Analytics

Under respektive tidsperiod hittar du information om
Sidvisningar – Totala antalet gånger alla sidor du publicerat filmer på besökts
Unika besökareTotala antalet gånger unika besökare tittat på alla sidor du publicerat filmer på
FilmvisningarTotala antalet gånger unika- och icke unika besökare tittat på alla dina filmer
VisningsfrekvensHur stor andel av totala antalet unika besökare på alla sidor som sett din film
AndelRespektive kanals andel av det totala antalet spelningar
statistik video

Kontostatistik. Bocka av eller på kanaler i tabellen under diagrammet för att se respektive staplar i motsvarande färg.

Håll musen över en stapel för att se visningsfrekvens av en enskild kanal.  Håll musmarkören över respektive kanals
färgade del av stapeln för att se information

Video statistik

Under fliken Filmer kan du förutom tidsperiod välja hur du vill sortera listan över filmerna. Välj mellan att sortera filmerna efter
– Senast skapade film
– Äldsta film
– Alfabetisk ordning
– Mest visad film under vald tidsperiod.
statistik filmer
Välj period, sortering och filtrering för filmer
Det är också möjligt att filtrera urvalet efter angiven tagg, Välj tagg i listan Filtrera efter tagg.  Du kan också göra en fritextsökning efter en specifik film
OBS! Som mest ges alltså statistik för de två månader som föregår innevarande månad. Vill du ha statistik som sträcker sig längre bakåt i tiden rekommenderar vi att du kopplar Google Analytics till spelarna.
Videos all-time high
Om du vill veta vilken video det tittats mest på överhuvudtaget, oberoende av tidsperiod, så väljer du att sortera dina filmer under Bibliotek – Filmer efter ”Mest visade”.
Detaljerad information
För att få detaljerad information om en särskild film, klicka någonstans på filmraden.
Precis som för hela kontot kan du välja från vilka kanaler du vill se statistik. Likaså visas information om
– sidvisningar
– unika besökare
– filmvisningar
– visningsfrekvens
– andel som respektive kanal utgör
Om du vill ha mer detaljerad statistik om dina filmer och även få statistik längre tillbaka i tiden, så kan du också koppla din videospelare till Google Analytics för så kallad Event Tracking.

Live-stream statistik

Live-streaming-statistiken visar, nästan i realtid, hur många som tittar på en aktiv sändning.

live streaming statistik
Grafen uppdateras automatiskt och kan avgränsas med tid och datum. Under grafen visas antalet sidvisningar med spelaren inbäddad (gäller då både visningar på sidor där man bäddat in iframe-kod, besök till kortlänks-spelaren eller besök på Playkanaler som visar livestreamen.
Här ser vi också en sammanfattning på antalet starter, vilket kan skilja sig från grafen då grafen visar antalet samtidiga tittare medan antalet starter visar antalet totala videostarter.