Rekommenderade inställningar

För att dina filmer ska kunna kodas om av våra kodningsmotorer och visas med bästa tänkbara resultat är det viktigt att de filmer du laddar upp till Streamio har rätt upplösning och rätt inställningar.
Streamio tar emot i princip alla olika videoformat och codecs. Ett undantag är Apples codec ProRes 422. Omkodning görs av detta format men ett antal fall visar att problem kan uppstå, oftast när den omkodade filmen ska spelas upp i mobila enheter, iPhone, Androids, iPads etc. Vi rekommenderar därför att inte använda videocodec Apple ProRes 422!
Även om Streamio hanterar ett format är det naturligtvis viktigt att filmfilerna är korrekt konfigurerade för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. I princip alla videoredigeringsprogram på marknaden låter dig bestämma hur du vill att din film ska exporteras.
Oavsett vilket videoredigeringsprogram du använder, så rekommenderar vi att du följer dessa rekommendationer när du exporterar din film som ska ska laddas upp till Streamio:
VIDEO
Codec:  H.264
En Codec är det format som din film kommer att kodas till. Olika Codecs har olika features och olika kvalitet. För bästa resultat, så rekommenderar vi  att du väljer H.264 (ibland kallad MP4).
Frame Rate:  24, 25 eller 30 FPS
Om du vet i vilken Frame Rate som användes vid filmningen, sä är det lämpligt att använda samma Frame Rate vid exporten.
Om den Frame Rate som användes var högre än 30 FPS (Frames Per Second),så bör du vid exportering koda den med 50% av ursprunglig Frame Rate. Till exempel, om du filmade medt 60 FPS, så bör du vid export koda till 30 FPS.
Om du är osäker på vilken Frame Rate som användes vid filmning, så välj antingen ”Current” eller ”30 Fps”. Om det finns möjlighet att justera ”Keyframes”, välj då samma värde som du valde som Frame Rate.
Video Bitrate:  2 000 kbps (SD) eller 5 000 kbps (HD)
Den här inställningar kontrollerar såväl filmens kvalitet som filstorlek. I de flesta videoredigeringsprogram anges denna i Kbps (Kilobit per sekund).
Använd 2 000 kbps för filmer i standardkvalitet (SD) eller 5 000 kbps för högupplösta filmer (HD).
Upplösning:  640px bredd (SD) eller 1 280px bredd (HD)
Om ditt videoredigeringsprogram ger dig möjlighet att justera Pixel Aspect Ratio (inte Display Aspect Ration), så försäkra dig att du väljer ”1:1” eller ”1.00” (ibland kallat ”square pixels”).
AUDIO
Codec:  AAC
För bästa resultat, så rekommenderar vi att du använder AAC (Advanced Audio Codec) som Audio Codec.
Audio Bitrate:  320 kbps
320 kbps är den högsta Audio Bitrate våra kodningsmotorer kan hantera just nu. Har din film en högre audio bitrateså kommer filmen naturligtvis att fungera, men den slutliga bitraten blir max 320 Kbps.
Sample Rate:  44,1 kHz
44,1 kHz Är den högsta samplingsfrekvens våra kodningsmotorer kan hantera just nu. Har din film en högre frekvens så kommer filmen naturligtvis att fungera, men den slutliga sample raten blir 44,1 kHz.