3 – Publicera video online med Streamio

Publicera video online med Streamio

För att publicera video online – gå till ditt bibliotek, välj ”Filmer” och klicka på den film du vill publicera. Den övre sektionen är beskriven i 2 – Hantera videos online, nu är det dags att gå till den undre sektionen – ”Publicera”.
 publicera video online

1 – Välj videospelare

Här är den spelare som är vald som standardspelare automatiskt ifylld – kontrollera gärna om det under står en informationsruta om videospelare, då är ditt konto konfigurerat med standardspelaren och skulle må bra av att byta spelare – läs mer här: Sätt Streamio JW Player som standardspelare (rekommenderas)

Tryck på ”Förhandsvisa” för att se hur video och spelaren kommer att se ut när den publicerats.

Vanligast är att man använder den spelare som man har som standardspelare, men man kanske har speciella spelare för vissa sektioner av webbsidan, eller för att för vissa filmer får autostart, starta tyst, loopa video. Andra skäl kan vara att man vill ha separat statistik till ett Google Analytics-konto eller att filmen skall ha en vattenstämpel i form av logotyp, ”intern information” eller liknande.

2 – Publicera

Bädda in på webbsida:

Det finns flera sätt att direkt publicera filmer. Det vanligaste är att använda ”Bädda in på webbplats”, koden ligger i rutan kan kopieras och klistras in alla vanliga webbsidor.

Skicka ut länk med mail eller sms

Om du vill ha en URL till filmen (för att t ex skicka den i Slack eller andra chattar, per SMS eller snabbt dela filmen med någon annan), så ska du  kopiera och klistra in URL:en som finns vid rubriken ”Direktlänk”. Denna länk leder till en sida som bara består av er film, inga annan information, reklam eller länkar förekommer från vår sida.

Publicera i andra kanaler

Vill du publicera filmen på sociala medier klickar du på önskad ikon för Facebook, Twitter, LinkedIn eller YouTube – detta aktiverar vår integrerade delning till andra kanaler – det går även att bara ta kortlänken ovan och dela den vägen! Här finns länkar till hjälp:
Vid en senare ändring av en spelare som publicerats på en webbplats, till exempel byter färg, lägger till dela-knappar etc, så kommer de ändringarna att slå igenom direkt på tidigare publicerade videos. Du behöver alltså inte gå in och göra ändringar i den redan publicerade länken.
OBS! Om du ändrar storlek på en spelare som är publicerad på en webbplats och vill att det ska slå igenom på tidigare publicerade videos med denna spelare, så måste du manuellt uppdatera den publicerade länken. (Detta för att storleken anges  i html-koden för objektet <iframe>, inte i själva spelaren)