Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Pay-per-view

Hur kommer jag igång med pay-per-view eller biljettsystem i Streamio?

Nu är det möjligt att aktivera pay-per-view för videor, livesändningar och kanaler.

Fienta

För att komma igång med pay-per-view och låsa en video på Streamio så att enbart de som har en giltig biljett kan se videon behövs först ett Fienta-konto. Det är gratis att skaffa själva kontot och du gör det här: www.fienta.com. Här behöver du även skapa ett event för din video. Du anger i Fienta vad eventet ska heta, om det ska kosta något, vilket datum och tid det ska köras, etc. All support och frågor gällande funktioner i Fienta hänvisas till: www.fienta.com/help.

När du väl har ditt konto och event behöver du aktivera och ange dina Fienta-uppgifter i Streamio. Det gör du genom att uppge dina inloggningsuppgifter till Fienta under Kontoinställningar / Externa tjänster. Glöm inte att kryssa rutan ”Aktivera Fienta PPV”.

fienta

Aktivera pay-per-view för en video

För att aktivera pay-per-view för en specifik video i Streamio så går du till videons publiceringsinställningar och kryssar i rutan ”Aktivera pay-per-view” samt väljer ditt event i listan till höger som heter ”Fienta Event”. Avsluta och spara genom att trycka på knappen ”Uppdatera film”. Om man nu försöker se videon i fråga så kommer man behöva knappa in en giltig biljettkod som man får genom att köpa biljetten hos Fienta. Observera att det går utmärkt bra att ha gratisbiljetter (något som rekommenderas åtminstone när man ska testa systemet).

fienta

 

Aktivera pay-per-view för en livesändning eller kanal

Det går även bra att aktivera pay-per-view för en livesändning eller en kanal. Gå till publiceringsinställningar för den livesändning eller kanal du vill aktivera och kryssa aktiveringsrutan samt välj event. Glöm inte att spara genom att trycka på den underliggande uppdateringsknappen.