Open Broadcaster Software Studio problem

Har du problem med livesändning genom OBS studio (Open Broadcaster Software)? Dålig kvalitet, hackande eller frysningar?

Det kan finnas en lång rad anledningar till att man har problem med en livesändning. Här är några vanliga anledningar och lösningar du kan införa:

Du sänder med för hög bitrate

Streamio är begränsat till att hantera maximalt 3000kbps. Tänk på att både bild och ljud drar bandbredd. Prova att sänka bitrate i OBS Studio till 1500 och se om problemen upphör då.
Denna nivå är satt för att ge gott om utrymme för att sända med hög kvalitet, men samtidigt inte ställa till det för tittare, många har svårt att hantera en såpass hög bitrate, tänk på att allt fler användare idag är mobila och dessa när är väldigt varierande i kvalitet, även 4G nätet klarar dåligt när många använder på samma plats.

Om du behöver livestreaming med högre kvalitet så erbjuder Rackfish flera andra lösningar för streamad live-video.

Encoding overloaded

obs studio encoding overloaded

Om du försöker sända med högre kvalitet än din dator orkar kan OBS protestera. Det fungerar ändå men kvaliteten blir lidande, håll därför noggrann koll på att du inte får ”encoding overloaded” meddelande. Välj en ”snabbare” inställning och/eller reducera din bitrate eller upplösning.