Live-streaming från mobiltelefon

Visste du att med Streamio kan du livestreama direkt från din mobil?

Det går utmärkt att livestreama från mobiltelefoner och paddor. Varför inte testa själv att livestreama direkt från din mobiltelefon med ditt egna Streamio konto?

Har du inget konto än? Ansök om ett testkonto här!

Hur fungerar livestreaming från mobilen?

Det finns en lång rad olika programvaror som kan passa för detta – i princip alla programvaror på marknaden som kan livestreama stödjer Streamio. För att skicka en livestream används protokollet RTMP som är det absolut vanligaste protokollet för live!

Några exempel på programvaror som fungerar med Streamio Live

Larix Broadcaster

Larix Broadcaster finns både för iOS och Android och är tillgänlig kostnadsfritt.. Programmet utvecklas väldigt intensivt och har en mängd smarta funktioner såsom:

• konfigurera via länk i mail eller QR-kod
  • Spela in lokalt till telefonen (en lokal inspelning i komplement till inspelning i Streamio rekommenderas alltid)
  • Välj vilken kamera som skall användas / byt linser (tele/wide / ultrawide)
  • Skicka båda kamerorna samtidigt (bild-i-bild)
  • Välj upplösning/porträtt eller landskap – låst eller följer telefonen med mera.

Larix Broadcaster är mycket vanlig bland våra kunder och fungerar som regel väldigt stabilt och bra.

Andra programvaror som kan vara värda att titta på:

Wirecast är en professionell streamingplattform för dator där man även kan använda mobiltelefoner som kameror.

Switcher Studio är en nyskapande mobil streamingplattform för iOS där man kan liveredigera direkt i en ipad med upp till 9 iOS enheter som kameror.

Läs mer om mobil livestreaming på vår landningssida om att Streama från mobilen