Live streaming – Rekommenderade inställningar

Vilka inställningar man ska ha vid livestreaming? (Uppdaterat för Streamio livetranskodering.)

Livestreaming utan livetranskodering

När du är inloggad  hittar du inställningarna för att skicka strömmen till Streamio med din streaminghårdvara eller mjukvara under Live-fliken och rubriken ”Streaming inställningar”.  Dessa inställningar är anpassade för ditt konto. Inställningarna i olika streaminglösningar är snarlika, om ditt system inte finns så är det mycket troligt att det fungerar med något av de andra systemens inställningar.

Rekommenderad standard-inställningar:

Codec: H.264
H.264 Profil: High
  • Sänk till main eller baseline ifall du har mottagare med äldre utrustning
Bitrate: 2500 kbps
  • Höj för högre bildkvalitet om mottagarna klarar det (risk för att det stannar och buffrar annars)
  • Sänk för lägre kostnad för streamingen (och fler som klarar mottagning utan buffering)
FPS:  30
  • Höj till 60 för mjukare rörelse i filmen, kräver högre bitrate för bibehållen kvalitet
Audio Bitrate: 128kbps
  • Höj om ljudet är viktigt – exempelvis för musik
Audio codec: AAC
Upplösning: 720p
  • Höj till 1080p eller mer om bildkvaliteten är mycket viktig – kräver mer bitrate, kostar mer och ställer högre krav på mottagaren
  • Sänk till 540p eller 480p för att spara bandbredd, pengar och säkrare funktion hos mottagaren – men lägre kvalitet

Rekommenderade inställningar med Streamio livestranskodering

Med Streamio livetranskodering skickar man in en högupplöst video som automatiskt anpassas till lägre kvaliteter. Varje besökare får sedan den ström som spelaren tycker fungerar bäst (vilket kan ändras under sändning om exempelvis tittaren får sämre täckning).
Livetranskodering är bara aktuellt om man vill ha en hög kvalitet på videon, utan att stänga ute tittare. Därför krävs det 1080p video som insignal. Läs mer om Streamio livetranskodering här. För den som har andra krav erbjuder Rackfish helt anpassade lösningar för livetranskodering av video.

Rekommenderade inställningar för Streamio livetranskodering:

Codec: H.264
H.264 Profil: High
Bitrate: 6000 kbps
  • Högre och lägre fungerar, vi rekommenderar dock inte högre än 8000 kbps. Kontakta oss ifall ni behöver mer avancerad transkodering.
FPS:  25, 30, 50 eller 60
  • Vid 25 och 30 fps behålls dessa för alla transkoderade upplösningar (dvs 480p, 720p, 1080p).
  • Vid 50 och 60 fps halveras fps för de lägre transkoderade upplösningarna (dvs 480p, 720p).
Audio Bitrate: 256kbps
Audio codec: AAC
Upplösning: 1080p
  • Streamio Livetranskoder kommer skapa och leverera 1080p, 720p och 480p.
  • Med annan upplösning kommer inte strömmen transkodera.

Läs mer om att livesända med Streamio här!