Hur våra kunder använder Streamio

Tillämpningar och användningsområden av våra streaminglösningar

Utbildningar

Att spela in interna utbildningar för personal är populärt. Anställda kan lätt leta reda på den aktuella utbildningen. Repetioner av arbetsmoment är därmed alltid tillgängligt för alla.

Konferenser

Många av våra kunder väljer att streama och spela in sina konferenser i Streamio. Perfekt för den frånvarande som i efterhand behöver ta del av information som missats eller för repetition.

Livekonserter

Direktsända konserter har blivit populärare än någonsin. Enkelheten att få njuta av en direktsändning i sitt eget vardagsrum är svårslaget och med Streamio är det enkelt att distribuera konserten till publiken.

Auktioner

Med vår tjänst Rackfish Live hjälper vi kunder att direktsända auktioner med låglatens. Allt för att kunna hantera bud parallellt över web, telefon och i lokal.

Videoarkiv

I Streamio är det enkelt att bygga ett videoarkiv och med hjälp av taggar katalogisera filmerna för enkel åtkomst. Du väljer själv vilka filmer som ska publiceras eller inte och det går snabbt att söka och leverera en film i originalformat eller som en länk.

Begravningar

En modern mobiltelefon har en bra inbyggd kamera. Tillsammans med ett stativ och en extern mikrofon blir kvaliteten på strömmen mycket bra vilket används framgångsrikt av begravningsbyråer i hela landet.

iGaming och trav

Vi direktsänder och distribuerar exempelvis trav internationellt. Här har vi tillsammans med Phosworks tagit fram en unik distributionskedja som ersatt traditionell satellitdistribution till spelbutiker.

Övervakningskameror

Vi hjälper våra kunder med livestreaming av nätverksanslutna övervakningskameror för konvertering och leverans till webb.

Religösa andakter

Gudstjänster, andakter, konfirmationer och mässor är några exempel på vad vi hjälper våra kunder att strömma. I dag har vi flera hundra kyrkor som använder våra plattformar Streamio och Rackfish Live.

Examen & Skolavslutningar

När alla som vill vara med vid examen och studentutspring inte kan närvara har det blivit populärt att livestreama händelsen. Våra tjänster har används för doktorspromotion, studentutspring och rektorsinstallationer