Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Hur våra kunder använder Streamio

Tillämpningar och användningsområden av våra streaminglösningar

Utbildningar

Många kunder använder Streamio för att spela och dela in interna utbildningar för personal. Anställda kan lätt leta reda på den aktuella utbildningen, antingen genom våra smarta playkanaler eller genom att videofilmerna delas i intranät. Repetioner av arbetsmoment är därmed alltid tillgängligt för alla.

Konferenser

Många av våra kunder använder Streamio för att live streama och spela in sina konferenser i Streamio. Perfekt för den frånvarande som i efterhand behöver ta del av information som missats eller för repetition.

Auktioner

Med vår tjänst Rackfish Live hjälper vi kunder att direktsända auktioner med låglatens. Allt för att kunna hantera bud parallellt över web, telefon och i lokal.

Begravningar

En modern mobiltelefon har en bra inbyggd kamera. Tillsammans med ett stativ och en extern mikrofon blir kvaliteten på strömmen mycket bra vilket används framgångsrikt av begravningsbyråer i hela landet.

iGaming och trav

Vi direktsänder och distribuerar exempelvis trav internationellt. Här har vi tillsammans med Phosworks tagit fram en unik distributionskedja som ersatt traditionell satellitdistribution till spelbutiker.

Övervakningskameror

Vi hjälper våra kunder med livestreaming av nätverksanslutna övervakningskameror för konvertering och leverans till webb.

Examen & Skolavslutningar

När alla som vill vara med vid examen och studentutspring inte kan närvara har det blivit populärt att livestreama händelsen. Våra tjänster har används för doktorspromotion, studentutspring och rektorsinstallationer

Webb-tv från kommunfullmäktige

Streamio är en perfekt lösning för kommuner som behöver publicera video på nätet. Eftersom vi erbjuder en komplett videoplattform, helt och hållet hanterad inom Sverige till ett pris gör det beslutet enkelt. Flera kommuner använder Streamio, dels som plattform för att hantera alla videofilmer internt. Men också som en plattform för att direktsända kommunfullmäktige-möten. GDPR-säkra Streamio passar perfekt med vår WCAG 2.1 AA videospelare, anpassad för tillgänglighetlagen.