iOS – högre mobiltrafik

Trots att filmen inte spelas upp och ingen data ska förladdas så verkar det gå åt lite datatrafik när en videosida visas i min iPhone. Varför?

iOS: Varför är totala mobila datatrafiken något högre än videostatistiken anger?

Trots att filmen inte spelas upp och ingen data ska förladdas så verkar det gå åt lite datatrafik när en videosida visas i min iPhone. Varför?

I webbläsaren Safari på iOS-enheter (iPhone, iPad) visar det sig att operativsystemet iOS trots allt ändå laddar upp 298 KB data. Detta kan i längden leda till t ex oväntade kostnader för den som inte har obegränsad överföringsvolym i sitt mobilabonnemang.

Problemet är uppmärksammat på flera håll och ges en ingående förklaring i denna artikel: