• Personlig Support
  • Snabbaste supporten
  • Logga in på ditt Streamio-konto och klicka på chat-ikonen som visas längst ner till höger på alla sidor

• Logga in
  • Kunskapsbank
  • Vanliga frågor om streaming
  • Här under, på denna sida, hittar du svar på alla vanliga och mer ovanliga frågor gällande video online såväl som specifika Streamio-frågor!
  • Kontakta oss
  • Fyll i formuläret
  • Om du inte kan logga in och använda frågetecknet (den mest effektiva supportkanalen, se till vänster under Personlig support) - fyll i detta formulär så återkommer vi till dig!
  • Kontakta oss

iOS – högre mobiltrafik

iOS: Varför är totala mobila datatrafiken något högre än videostatistiken anger?
Trots att filmen inte spelas upp och ingen data ska förladdas så verkar det gå åt lite datatrafik när en videosida visas i min iPhone. Varför?
I webbläsaren Safari på iOS-enheter (iPhone, iPad) visar det sig att operativsystemet iOS trots allt ändå laddar upp 298 KB data. Detta kan i längden leda till t ex oväntade kostnader för den som inte har obegränsad överföringsvolym i sitt mobilabonnemang.
Problemet är uppmärksammat på flera håll och ges en ingående förklaring i denna artikel:
https://www.stevesouders.com/blog/2013/04/21/html5-video-bytes-on-ios/