Hur använder man Streamlabs Mobile med Streamio

Streamlabs är en gratis app för att streama kameror eller ”spel”, det vill säga din skärm. Streamlabs är mycket populär bland spelkanaler som Twitch, men låt inte det skrämma dig. Att streama spel är vanligtvis mycket mer krävande än att streama vanliga program, så det är en kompetent app.

Kom igång med Streamlabs appen

Ladda ner Streamlabs från din appbutik. Gå igenom installationsguiden och välj ”Camera” om du planerar att använda den som en kamera.

I nästa steg finns ett val mellan standard- eller anpassad skärminställning. Du kan välja vad som passar bäst här. Vi använder den anpassade inställningen och sparar bara den grundläggande konfigurationen med bara kameran för att undvika att se saker som inte är relevanta.

Aktivera kameran och mikrofonen när du blir ombedd att göra det och välj om du vill ha meddelanden eller inte, och godkänn sekretessinställningarna.

Ställ in Streamlabs med Streamio

I övre vänstra hörnet finns en menynknapp med kontoinställningar. För att ställa in Streamio med Streamlabs, välj ”Custom RTMP Server”.

Under URL-inställningarna, klistra in ”Stream URL type 1”-inställningen från din Strömdetaljer-knapp under Streamios Live-stream.

Under ”Stream Key”-inställningen, klistra in ”Stream key type 1” från samma sida.

Sänd live på Streamio!

För att börja sända live, tryck på ”Go Live”-knappen i appen. I popup-fönstret välj ”Custom RTMP Server”.

Sätt en strömtitel. Detta visas inte i Streamio, så skriv bara något och tryck på ”Go live” igen, och du är igång och streamar.

Ändra inställningar

Om du behöver ändra inställningar för streamingkvalitet, till exempel, så finns alla inställningar tillgängliga i menyn i övre vänstra hörnet. Under ”Streaming” hittar du exempelvis alla inställningar för streamingkvalitet, samt kamerainställningar.