Vi vägleder dig till rätt CDN val!

Vad är CDN och vilket ska du välja?

Vilket CDN ska jag välja?

Kanske är en fråga som du ställer dig själv. Här ger vi en kort introduktion till CDN och en snabb checklista så du kan välja rätt!

CDN står för Content Distribution Network, eller Content Delivery Network, och är ett nätverk av datorer som samarbetar för att distribuera innehåll såsom video som du publicerat till Streamio, till tittare runt om i världen. Det hela kanske låter komplex men är ingenting konstigt. CDN används helt enkelt för att ditt publicerade innehåll, varesig det är video eller en livestreaming, ska kunna visas för tittarna på ett snabbt och säkert sätt.

Det här CDN:et ska du välja!

Osäker på vilket CDN som passar bäst för dig? Vi vägleder dig så du kan välja rätt CDN för din verksamhet genom några korta frågor:

• Behöver din organisation ett GDPR-säkert val för streaming och video?

• Kommer ditt innehåll som finns på ditt Streamio konto primärt ses av personer i Sverige, Norden eller Europa?

Då är Svenskt CDN rätt val för dig.

• Kommer ditt innehåll som finns på ditt Streamio konto i huvudsak ses av personer i USA, Europa och resten av världen?

Då är Amerikanskt CDN det bästa valet för dig.

Är du Streamio-kund kan du välja CDN här!

Vill du veta mer om vad CDN är och jämföra de olika CDN:er som Rackfish erbjuder kan du läsa en längre blogg-artikel om det här.