Masshämtning av innehåll med Streamio CLI

Med Streamio CLI kan du interagera med Streamio genom kommandoraden.

Vi har inte support för Streamio CLI, och användning är endast lämplig för användare som känner till API: s, JSON och kan installera programvara. Resultaten kommer att ha interna namn och meta-data som ingår i JSON-filer.

Installation

gem install streamio-cli

Användning

Efter installationen kan du använda kommandot streamio från din kommandorad. För att få en lista över tillgängliga argument kör streamiocode> utan argument.

För att få hjälp på en specifik funktion kör streamio help name_of_taskcode> . Som exempel kör streamio help exportcode> att hämta användningsscenarier och tillgängliga alternativ för exporten.

Exportera

Du kan använda export för att ladda ner alla videor och ljud från ditt Streamio-konto. Använd först kommandoraden för att navigera till en katalog där du vill att exporten ska lagras. Använd sedan kommandot tillsammans med ditt API användarnamn och lösenord som finns under Kontoinställningar > API när du är inloggad i Streamio.

streamio export -u api_username -p api_password

Som standard kommer endast originalfilerna att hämtas. Om du önskar att inkludera omkodningar du kan lägga till parametern -icode>.

streamio export -u api_username -p api_password -i

Exporten kommer att använda följande filstruktur för nedladdningarna:

streamio-export/videos//
streamio-export/audios//

En JSON-fil som innehåller metadata för varje resurs kommer också att vara tillgänglig:

streamio-export/videos//.json
streamio-export/videos//.json

Exporten är idempotent – vilket innebär att om du kör det flera gånger från samma katalog kommer det inte att åter ladda ner redan nedladdade filer. Så oroa dig inte om att avbryta nedladdningsprocessen för att fortsätta en annan gång.

Observera att det är troligt att du kommer att behöva en utvecklare för att faktiskt använda det exporterade materialet.