Aktivera undertexter i videor

Hur aktiverar jag undertexter på videor?

Logga in på Streamio och gå till menyn ”Kontoinställningar” och sedan till fliken ”Generellt”. Genom att markera rutan ”” har du fått en ny flik för Undertexter under ”Bibliotek” för att ladda upp WebVTT-undertexter.

Kom ihåg att klicka på ”Uppdatera Konto” för att spara den nya inställningen.

Så här aktiverar du videoundertexter

När undertexter är aktiverade visas en ny flik ”Undertexter” under ”Bibliotek”.

VTT-textningsbibliotek

Ladda upp undertexter via knappen ”+ Skapa en ny undertext”. Ange Titel, Visningstitel, Språk och välj sedan vilken fil som ska laddas upp. Tryck slutligen på knappen ”Skapa / importera undertext”.

Nästa steg är att knyta undertexterna till videon eller videorna som ska använda dem. Gå till Bibliotek – Filmer och välj videon i fråga. Tryck på ”Undertexter” för att få fram alla val gällande undertexter som du kan knyta till filmen. Välj en eller flera om du vill lägga till dem i filmen.

lägga till-undertexter-till-video

Observera att undertexter inte är kompatibla med den äldre GO Player (Player 1.0).