Trimma video

Hur bär man sig åt om man behöver trimma en video?

Många gånger kan man behöva ta bort lite av början och/eller slutet av sin uppladdade video, det är enkelt att fixa i Streamio! Börja med att lokalisera din video du vill trimma genom att gå till fliken Filmer i ditt bibliotek. Tryck på knappen Trimma film för att öppna verktygen.
trimma

Här kan du välja när du vill att filmen ska få sin nya startpunkt genom att antingen spela videon och stoppa den vid rätt tillfälle, eller ange tidpunkt i fältet Start. Enklast är dock att flytta pilen till vänster under det gröna reglaget för att ange ny startpunkt för videon. Flytta sedan motsvarande pil till höger för att ange när videon ska ta slut. När du är nöjd med dina val trycker du slutligen på knappen Spara och bearbeta om transkodningar. Observera att detta inte påverkar originalvideon utan enbart de transkodningar som används för de slutgiltiga videoströmmarna, dvs alla som tittar på filmen kommer att se den ”trimmade” versionen men originalvideon finns alltid kvar om man skulle behöva gå tillbaka och göra om trimningen.

Visste du att man även kan spara ett klipp som en helt ny video? Läs mer om det här!