Skapa videobibliotek med arkivspelare

Hur skapar jag ett videobibliotek där jag kan dynamiskt kan publicera videor till en spelare, till exempel en webb-tv-kanal?

Ett videobibliotek består av en eller flera spellistor och en arkivspelare.

Spellistor är helt enkelt listor med ditt innehåll, som du kategoriserar med hjälp av taggar.

Arkivspelare fungerar som en webb-tv-kanal där en publicerad spelare på en webbplats kan innehålla många filmer – och urvalet av filmer kan uppdateras på Streamio utan att du behöver röra webbplatsen.

Fyra enkla steg för att bygga ditt eget videobibliotek:

1) Skapa en spellista med taggar

2) Skapa och konfigurera en arkivspelare

3) Lägg till en eller flera spellistor i din arkivspelare

4) Publicera ditt videobibliotek

Om du lägger till den markerade taggen från videor visas de i den anslutna spellistan (eller spellistorna) och i arkivspelaren. Tar du bort den markerade taggen så visas inte längre videorna i spelistorna och inte heller i arkivspelaren.

1. Skapa en spellista med taggar

Gå till spellistans bibliotek.

Klicka på knappen”Skapa ny spellista”.

Ge din nya spellista en ”Titel” och välj de taggar du vill att spellistan ska byggas med.

Spara din nya spellista genom att klicka på ”Skapa spellista

Din spellista kommer nu att skapas och innehålla alla videor som innehåller taggarna som du har angett för din spellista.

2. Skapa och konfigurera en arkivspelare

Gå till biblioteket.

Håll muspekaren över knappen ”Skapa ny spelare” och välj ”Arkivspelare”.

Observera att du kan välja mellan två olika spelare i Streamio, den gamla Go Player och den nya JW Player. JW Player stödjer vi mest och rekommenderas att välja!

Ge arkivspelaren en ”Rubrik”, välj en mall (lodrät/vågrät) och anpassa färgtemat och färgkontrollerna.

Spara dina inställningar genom att klicka påknappenSkapa spelare.

3. Lägg till en eller flera spellistor i spellistan

Gå till Spelarbiblioteket och klicka på titeln på spellistan.

Gå till avsnittet ”TILLDELA SPELLISTOR” och lägg till de spellistor som du vill inkludera i arkivspelaren

4. Publicera din arkivspelare

I avsnittet ”PUBLICERA” i arkivspelaren klickar du på knappen ”PREVIEW” för att se till att videobiblioteket fungerar och ser ut som du vill.

Kopiera EMBED-koden och klistra in den i avsnittet på din webbplats där du vill att videobiblioteket ska infogas.

Färdig!

När du publicerar webbsidan visas nu det nya videobiblioteket på webbplatsen på den plats där du infogade inbäddningskoden.

Om du vill skapa fler videobibliotek kan du enkelt upprepa de 4 stegen ovan. Lycka till!