Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

8 nya funktioner i ny Streamio-version

Stor uppdatering släppt

Streamio uppdateras kontinuerligt och ofta släpper vi små förbättringar och nya funktioner – nu har vi släppt en jätteuppdatering som verkligen innehåller bra nyheter för alla våra kunder – här kommer en genomgång av de största förbättringarna.

Nya funktioner för bättre tillgänglighet

Streamio har bra stöd för att våra kunder skall kunna uppfylla kraven för video i webbdirektivet. I den här uppdateringen har vi fått in en rad saker som  ytterligare underlättar och förbättrar för våra användare.

Teckenspråkstolkning kan vi nu lösa genom att koppla ihop den teckentolkade filmen med en film utan teckentolkning. Det gör det lättanvänt för användare att kunna växla till den film de helst tittar på, och växla tillbaka om det blev fel. Läs gärna mer om hur man använder teckenspråkstolkning i vår supportartikel:  Så här skapar du en teckenspråkstolkad video.

Nu fungerar det att ladda upp syntolkade filmer i Streamio där användaren själv väljer mellan det syntolkade ljudet och ljud utan syntolkning. Denna funktion kan även användas för att ha ytterligare ljudspår på exempelvis olika språk. På vår support kan du läsa mer om: Hur syntolkad video fungerar i Streamio.

För att underlätta hanteringen av större filmvolymer har vi förbättrat översikten över filmer. Kryssrutorna är tydligare, vi har fått mer plats genom att förbättra placeringen av objekt, utan att dra ner på informationen. Slutligen kan man markera alla, avmarkera alla filmer eller invertera valet som är gjort (om man på en sida av 25 filmer vill kopiera 20 så går det betydligt snabbare att kryssa i de fem som inte skall med och invertera valet än tvärtom.)

Valda filmer kan avpubliceras (dom finns kvar men det går inte att spela upp dom) eller raderas helt. Man kan också kopiera flera filmer om man har tillgång till olika konton. Tillsammans med urvalet på taggar och sorteringen är det nu lättare än någonsin att hantera stora volymer videor i Streamio.

Hantera flera videofilmer samtidigt

En efterlängtad nyhet är bättre hantering av Startbilder (i videospelaren innan filmen är startad) och Tumnaglar (bilden som visas i exempelvis videobiblioteket). Vi har länge haft funktionen att ladda upp en bild till bildbiblioteket som kan användas som startbild för den som vill ha fullständig kontroll. Nu har vi separat hanteringen av Startbild och tumnagel och gjort det möjligt att välja exakt tidpunkt för att plocka ut en startbild – med eller utan systemets hjälp för automatiskt bildval.

Video Startbild och tumnagel

En annan funktion som efterfrågats från kunder är möjligheten att skapa nya klipp från en film. Säg att man har spelat in en lång sändning av något slag och vill plocka ut olika delar av den för olika målgrupper. Det är nu lätt att göra genom att markera området i Streamios trim-verktyg och istället för att generera om filmen ge den ett nytt namn och spara ut det klippet som en ny video i Streamio.

Våra spellistor kan nu, förutom i de klassiska och väldigt anpassningsbara arkivspelarna publiceras direkt i den vanliga Streamio-videospelaren – längst ner i hanteringen av spellistor finns både inbäddningskod och kortlänk till Streamiospelaren med spellistan inkluderas.

8 nya funktioner i ny Streamio-version 1

Spelaren stödjer nu att man länkar till tidpunkter eller specifika kapitel, vilket öppnar för nya möjligheter, läs mer i vår supportartikel.

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!