Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Anpassa videospelaren

Visste du att du kan skapa och anpassa din egen Streamio Video Spelare? Om du till exempel vill publicera en video på din blogg eller webbplats kanske du vill ha en spelare med en viss storlek, en viss färg och vissa funktioner.

Som vanligt har vi försökt att göra denna process riktigt, riktigt enkel för dig:

Välj fliken Spelare i biblioteket och klicka sedan på ”Skapa ny spelare”.

Det första du behöver göra är att ge din nya spelare en titel och sedan ange den bredd (i bildpunkter) som du vill att spelaren ska ha.

videospelare storlek

Du kan också ange höjden för din spelare, om du vill, men vi rekommenderar att du lämnar det här fältet tomt – på så sätt justeras din nya spelare automatiskt till rätt höjd som passar bäst för vilken video du vill publicera.

Därefter kan du konfigurera hur du vill att spelaren ska se ut och fungera.

taggar för videospelare

den Med Taggar kan du lägga till smarta etiketter i din spelare – du kan till exempel lägga till taggen ”Blogg” för att påminna dig om att den här spelaren kommer att användas på din företagsblogg.  Vi tar en mer djupgående titt på hur du kan använda smarta etiketter effektivt i ett framtida blogginlägg.

standardvideospelare

Med avsnittet Standardspelare kan du ange den här spelaren som din standardspelare, dvs. Du kan alltid byta och välja vilken spelare som helst när du vill publicera en video, men den du har valt att vara din standardspelare visas alltid först i den här listan.

videospelare färg

I avsnittet Färgtema kan du bestämma om du vill att ditt spelare ska ha ett svart eller vitt färgtema. Som standard aktiveras färgtemat Svart.

kontroller för videospelare

I Kontroll-avsnittetkan du aktivera eller inaktivera olika funktioner i din Player med en rubriklist med videons titel synlig? En delningsknapp? En inbäddningsknapp?  Vill du visa eller dölja Kontrollpanelen? Som standard aktiveras endast Kontrollpanelen.

spela upp loopvideo automatiskt

Slutligen kan du i avsnittet Funktioner bestämma hur du vill att spelaren ska fungera.

  •  Om du aktiverar ”Spela upp automatiskt” börjar videon spelas upp automatiskt så snart en besökare besöker webbsidan där videon har publicerats.
  • Om du aktiverar ”Inaktivera RTMP Streaming” laddas dina videor gradvis istället för att strömmas i realtid. För videor som är kortare än 3-5 minuter rekommenderar vi att du inaktiverar RTMP-streaming. Om videon är längre än 3-5 minuter rekommenderar vi att du lämnar den här rutan omarkerad.
  • ”Loop”-funktionen gör att din video spelas upp om och om igen automatiskt.

När du har valt rätt utseende och funktion för din nya spelare trycker du bara på knappen ”Skapa spelare” så är du klar! Du kan nu publicera vilken video som helst på ditt Streamio-konto med den här spelaren.

åh… bara en sak till – du kan naturligtvis skapa så många spelare du vill. Du kan till exempel skapa olika spelare för olika delar av din webbplats och sedan enkelt välja lämplig spelare beroende på var du vill att dina videor ska publiceras.

Vi hoppas att du kommer att finna den här funktionen användbar!

Om du har några frågor om hur du konfigurerar din spelare, skicka oss bara ett e-postmeddelande.

 

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!