Streamio OVP Updated

I dag släpper vi stora uppdateringar i Streamio, här kommer några av de nyheter som dykt upp i denna och tidigare releaser.

Byta ut filmer!

I bland behöver en eller flera filmer bytas ut och filmen är publicerad på webbsidor och länkar till filmen kanske spritts och så vidare, då är det krävande att byta varenda länk till en ny. Nu släpps en ny funktion i Streamio som löser problemet. Nu kan själva filmen bytas i Streamio-plattformen och därigenom ersättas på alla platser den är publicerad, utan att några länkar behöver uppdateras.

Ny mediaspelare

I dag har vi även publicerat en ny version av spelaren. Än så länge är det möjligt används denna som standardval när man skapar en ny spelare och man kan även välja att byta ut en befintlig spelare till denna. Vi kommer snart göra om standardspelaren i Streamio till den nya plattformen, men tills vidare har alla som gjort en egen spelare kvar sina val där.

Streaming video player

Den nya spelaren gör också att vi byter Streamingteknik från något som kallas “progressiv download” till “HLS”. HLS är en modern teknik där filmerna huggs upp i mindre delar – tekniken underlättar exempelvis att byta kvalitet mitt i en ström om bandbredden förändras och laddar ner mindre onödigt film om man hoppar runt i ett klipp.

Nedladdningslänkar

Ibland behöver man låta kunder ladda hem filmer lokalt och för det ändamålet finns numera en funktion för att tillåta publik nedladdning via en länk som kan skickas ut.

Lösenordsskydda filmer

Filmer som är lite mer känsliga kan man behöva skydda lite extra – därför kan man för varje film nu välja att sätta ett unikt lösenord och kräva detta för att filmen skall spelas. Eftersom filmerna ändå levereras över nätet så är detta ingen 100%-ig säkerhet, kontakta oss om ni vill diskutera säkerheten i just ert scenario!

Lösenordsskydda videofilm

Avpublicera filmer

Äntligen har vi ett säkert sätt att ta bort filmer från nätet utan att radera dom i Streamio. Om man väljer att avpublicera en film så blir den helt enkelt inte tillgänglig för visning, inte ens i Streamio, men den ligger kvar och kan när som helst publiceras igen.

Do you have any questions?
Feel free to contact us and we will help you!