Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

SvD: ”Företagen skapar egna mediehus”

SvD publicerade i veckan en mycket läsvärd artikel om hur allt fler företag väljer att satsa på webb-tv och bli egna mediehus:

Länk: “Företagen skapar egna mediehus” (Hanna Dunér, SvD – 10 april, 2012)

Artikeln belyser bl a en trend där flera större företag nu prioriterar om i sina reklaminvesteringar och istället väljer att kommunicera mer på djupet via helt egna kanaler där de själva kan bestämma innehållet.

Vi på Streamio hjälper dagligen våra kunder, stora som små, att skapa och sköta sina egna webbTV-kanaler och för oss råder det inget som helst tvivel om att fler och fler nu insett hur effektiv rörlig kommunikation via egna kanaler faktiskt kan vara, såväl i den externa som interna kommunikationen.

Vi är också övertygade om att detta inte är en trend som huvudsakligen omfattar stora företag med stora budgetar – tvärtom tror vi att den största förändringen och tillväxten de närmaste åren kommer att ske bland företag, organisationer och myndigheter med mer begränsade budgetar.

Anledningarna till detta är flera:

Distributionskostnaderna sjunker
Kostnaderna för att skapa en helt egen webbTV-kanal har sjunkit dramatiskt de senaste åren (vi på Streamio erbjuder ju t ex ett startpaket för mindre än en hundralapp i månaden!).

Produktionskostnaderna sjunker
Kostnaderna för att producera eget innehåll har också sjunkit dramatiskt. I vissa fall är det viktigt att satsa större resurser på en professionell produktion, men i väldigt många fall kan man med enkla medel skapa eget innehåll för olika målgrupper som  inte bara efterfrågas och uppskattas, utan också sänker kostnader och ökar försäljningen.

Enkelhet och användarvänlighet
Det krävs inte längre någon sofistikerad teknisk kompetens för att skapa och sköta en helt egen kommunikationskanal på den egna webbplatsen, det egna intranätet eller i sociala medier. En webbTV-kanal kan numera också integreras i kundens befintliga CMS, vilket gör det ännu enklare för fler medarbetare att snabbt och enkelt uppdatera och distribuera rörligt innehåll till rätt målgrupper.

Return on Investment (ROI)
Med en egen webbTV-kanal är allt mätbart och företagen kan snabbt testa och själva utvärdera resultaten och (kostnads)effektiviteten i allt de gör.

Humanize Your Brand – or Die!
Sist men inte minst tror vi att rörlig kommunikation i egna kanaler kommer att bli allt viktigare för att mänskliggöra varumärken – tack vare de sociala medierna förväntar sig idag medarbetare, kunder och partners i allt större utsträckning att kunna se, höra och interagera med människorna bakom företaget, organisationen, produkterna eller tjänsterna.

Vid sidan om personliga möten är rörlig kommunikation det särsklassigt mest effektiva sättet att mänskliggöra ert varumärke på det sätt ni önskar.

Vad tror du?

Dela gärna med dig av dina egna tankar och idéer kring ämnet här på vår blogg!

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!