Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Läsvärt: Hur GM använder video i intranätet

Troy Dreier har publicerat en mycket läsvärd artikel på StreamingMedia.com om hur General Motors använder video i intranätet och hur det får medarbetarna att vara mer engagerade!

Artikeln beskriver bland annat hur GM delat ut enkla videokameror till ett antal anställda och låtit dem göra kortare videoreportage från fältet. När videoreportagen publicerades på företagets intranät blev de enormt populära och gav de anställda en bättre inblick i och förståelse för hur saker och ting fungerade i olika delar av koncernen.

Några av de lärdomar de hittills kunnat dra av projektet: "Experience" with video on intranet

  1. Reportagen bör inte vara längre än 3-5 minuter.
  2. Publicera inte mer än 2-3 videoreportage per dag på intranätet.
  3. Se till att t ex VD eller annan chef, ibland är med och figurerar i reportagen.

GM delar också med sig av sina erfarenheter gällande direktsändningar från olika företagsevent.

Enligt GM är det endast 20% av de anställda som närvarar eller ser på en direktsändning – den absoluta majoriteten av de anställda ser på eventet i efterhand, vilket man bör ha i åtanke när man investerar större summor pengar för att genomföra en professionell direktsändning.

Har du tankar och funderingar kring ert företags eller er organisations internkommunikation och hur den kan effektiviseras med hjälp av video på intranätet? Tveka inte att kontakta oss – vi delar mer än gärna med oss av alla de erfarenheter och lärdomar vi samlat på oss från hundratals olika kundprojekt!

Teamet @ Streamio

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!