Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

4 tips för QR-koder och video

QR-koder hjälper tittare att hitta filmer

När man väl producerat sin video är ofta den största utmaningen att hitta en publik som tittar på materialet. QR-koder är en otroligt bra hjälp att enkelt nå tittare, även utanför internet.

Här följer lite tips på användningsområden för QR-koder. I Streamio finns det QR-koder automatiskt knutna till filmer, livesändningar, playkanaler och filmlistor (spellistor). Som vanligt ingår detta i Streamio – marknadens smartaste videoplattform.

QR-kod för videoinstruktioner

Förklara komplicerade lösningar med en video – direkt på förpackningen eller manualen! Levererar du en produkt som kräver installation eller instruktion så är det perfekt att trycka QR-koder på exempelvis förpackningen eller manualen som leder rakt till en förklarande film.

 

qr-code
En QR-kod är ett enkelt sätt att koppla filmer (eller annat innehåll online) till allt från böcker till skyltfönster.

QR-koder i kursmaterial

Tryckta böcker och annat kursmaterial kan enkelt livas upp med filmade inslag. En QR-kod gör det enkelt för kursdeltagarna att lyfta sin telefon och komma rakt in i rätt video.

QR-koder i skyltfönster eller receptioner

QR-koder väcker uppmärksamhet! Vill du förklara och demonstrera dina skyltade produkter eller presentera ditt företag så kan en väl placerad QR-kod vara ett bra sätt att få mer tittare till dina videor.

QR-koder i utställningar och museer

En QR-kod placerad vid ett utställt föremål kan visa en video som berättar om föremålets ursprung och historia. Plötsligt har alla besökare tillgång till sin egen personliga guide som kan berätta mer om just de föremål som är intressanta för besökaren. Ett enkelt sätt att uppnå interaktiv fördjupning för de som så önskar.

Läs mer om hur du använder QR-koder i vår support.

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!