Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Webbtillgänglighetsdirektivet

Webbtillgänglighetsdirektivet

Det är mycket frågor kring webbtillgänglighetsdirektivet, även kallat Webbdirektivet (översatt från ”Web Content Accessibility Guidelines”) i dessa tider och vi på Streamio tillsammans med våra leverantörer har gjort många större och mindre ändringar för att underlätta för våra kunder som omfattas av detta.

Det är inte enbart offentlig sektor, utan även företag inom viss offentligt finansierad verksamhet berörs. Liksom företag som levererar till det offentliga. 

Generellt är det klokt för de flesta företag att fördjupa sig i webbtillgänglighetsdirektivet och försöka anpassa den digitala kommunikationen så långt det går – det finns många vinster med det (tänk bara på exemplet att en tillgänglig video med undertexter fungerar att titta på i miljöer där man inte kan ha ljudet på!).

Ytterligare en aspekt med tillgänglig video är att det är bra för sökmotorsoptimering – sökmotorerna indexerar inte innehåll i ljud och bild, men de kan indexera exempelvis transkriptioner!

Tillgänglig videospelare med undertexter och trankskription

Vi har sammanställt läget, vad man behöver veta om tillgänglig video, var Streamio står och vad vi arbetar med på en egen sida – Streamio tillgänlighetsanpassning och webbtillgänglighetsdirektivet

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!