Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

På Streamio håller vi det enkelt.

Välkommen!

Om du aldrig har hört talas om oss tidigare har du kommit till rätt plats – det här första blogginlägget börjar med en snabb introduktion och sammanfattning av vår resa hittills.

Streamio grundades redan i slutet av 2004 baserat på en mycket enkel idé – vi ville skapa en användarvänlig webbapplikation som gjorde det enkelt för vem som helst att publicera och administrera högkvalitativt strömmande videoinnehåll på sin webbplats.

På den tiden visste vi inte riktigt vad vi gav oss in på, men vi investerade mycket tid och resurser i kod, programvara, servrar och infrastruktur, och inom ett år fick vårt lilla utvecklingsteam vår första plattform igång – och det var fantastiskt!

Sedan lanseringen av vår tjänst i Sverige i slutet av 2005 har vi haft möjlighet att arbeta med hundratals företag och organisationer, stora som små, främst i Skandinavien och Norra Europa. Var och en av dem har bidragit till att vi fått en bättre förståelse för deras faktiska vs upplevda behov – och hur dessa behov utvecklas över tid.

Fem år senare insåg vi att vi hade målat in oss i ett hörn.

Vi hade fått en mängd expertis och erfarenhet under åren och vi kände verkligen att vi var redo att skala vår verksamhet – men vi hade också lyckats samla en enorm mängd teknisk skuld.

Innan vi kunde försöka skala upp vår verksamhet var vi först tvungna att ta reda på om vi skulle investera betydande tid och resurser på att bli av med alla tekniska skulder – eller om vi skulle utnyttja all erfarenhet vi hade samlat under åren och helt enkelt bygga en helt ny plattform från grunden? Vi valde det senare.

Dessutom var vi tvungna att ompröva vårt företags syfte och uppdrag – vilka exakta behov försöker vi faktiskt uppfylla, vem tillgodoser vi – och varför? Vi var tvungna att göra mycket självrannsakan och marknadsundersökningar innan ”molnen skildes åt och änglarna började sjunga” och vi kunde upptäcka den väg vi nu har tagit.

Och här är vi! Efter ett år av riktigt hårt arbete, att hålla vår gamla plattform igång för hundratals befintliga kunder samtidigt som vi försöker bygga en helt ny plattform samtidigt, gjorde vi det äntligen! Vi är live – och vi är redo att sparka igång!

Så, vad exakt är det som vi har byggt här med Streamio?

Tja, för det otränade ögat kan det verka som om vi bara är en annan online video plattform (OVP) – och i många avseenden är det exakt rätt! Streamio är en OVP och det finns bokstavligen hundratals andra OVP:er där ute!

Vad vi tror skiljer oss från publiken, är vårt obevekliga engagemang för att hålla det enkelt.

Oavsett om du är en mycket skicklig utvecklare som bygger avancerade videolösningar för ett Fortune 500-företag eller om du är en nybörjare som vill publicera din första video online, förblir vårt mål detsamma – Streamio bör vara den perfekta och den enkla lösningen för dig!

Hur tänker vi uppfylla till synes motsatta typer av behov? Återigen, genom att vi håller det enkelt.

Efter att ha arbetat nära och personligt med hundratals företag och organisationer och hundratals utvecklare tror vi nu att vi förstår vad som faktiskt betyder något – och oftast är det de små sakerna som betyder mest. Därför har vi beslutat att fokusera all vår energi och talang på att göra de små knepiga sakerna enkla för dig:

  • För nybörjare som bara vill publicera ett par videor på sin webbplats har vi skapat ett användarvänligt gränssnitt som gör det extremt enkelt att ladda upp, koda och publicera videor online på några minuter.

  • För mer erfarna användare erbjuder vi dig enkla sätt att koda dina videor exakt som du vill ha dem, organisera ditt innehållsbibliotek med riktigt smarta taggar och hantera flera användare och flera konton med oöverträffad lätthet.

  • För skickliga utvecklare har vi byggt en av de enklaste och smartaste API: erna du någonsin har stött på – och som en bonus har vi också byggt vår egen open source videospelare så att du kan bygga i stort sett vad du vill och få den driven av oss.

Vi kan fortsätta om alla små saker vi har gjort och kommer att göra som vi tror kommer att göra stor skillnad för dig på lång sikt – och det kommer vi att göra! Vi delar det med dig i den här bloggen!

Vi berättar vad vi arbetar med, varför vi valde att göra vissa saker och avstå från att göra andra saker – och vi ger dig massor av exempel på hur våra användare runt om i världen använder våra tjänster.

Med tiden hoppas vi att du hittar den här bloggen som en bra resurs för dig och att du vill dela dina idéer och behov med oss. Din feedback och input hjälper oss att göra rätt saker – och göra dem rätt.

Din feedback och input kommer också att hålla oss på vår valda väg – bygga den bästa onlinevideoplattformen för dig.

 

Chris, Christoffer, Johan, och David

Dina residenta nördar @ Streamio

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!