Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Sluta vänta – Streamio har nu Instant Play!

Även om Streamio har stor kapacitet för bearbetning av uppladdad video så tar det ändå alltid tid att koda om film. Oftast skapas tre anpassade videor av varje uppladdad film och en längre film tar längre tid att koda om. Det finns vanligtvis kapacitet ledig så att kodning kan starta fort, men det kan hända att köbildning uppstår. Ibland är det bråttom att få ut filmer som snabbt ska vara möjliga att se. Nu har vi en lösning på det!

Streamio Instant Play

Med Streamio Instant Play gör vi den uppladdade originalfilmen tillgänglig direkt. Så fort originalet är uppladdat kopieras det ut för att spelas upp för tittare. Det betyder att man inte längre behöver vänta på att den första transkoderingen blir klar. Samtidigt som vi börjar spela originalet gör vi det tillgängligt för att kodas om och vi prioriterar de lägsta upplösningarna som snabbast blir klara. I takt med att transkoderingarna blir klara så börjar vi spela dessa istället för originalet. Med Instant Play påslaget så kan exempelvis filmer från direktsända webinar och seminarier bli tillgängliga för att titta på direkt.

Att tänka på

Denna funktion är inte påslagen som standard, utan är ett valbart alternativ (se nedan).

Webbsäkra filmer & QT Faststart

För att det skall fungera så måste de filmer man laddar upp vara ”webbsäkra” – dvs de måste fungera i webbläsare direkt eftersom ingen omkodning har skett ännu. En annan detalj är att QT-faststart bör vara satt på originalfilmen (kallas ibland ”web optimerad” eller ” streaming enabled”). Detta gör att videon kan börja spela innan hela har laddats ner, vilket både går snabbare och sparar bandbredd. Denna inställning skiljer sig åt mellan olika programvaror, men när man läser om detta verkar många göra rätt på MP4-videor med H.264.

Aktivera Streamio Instant Play

Streamio Instant Play aktiveras under ”Kontoinställningar” – ” Generellt” – ”Aktivera Instant Play”. Tänk på att detta är något som gäller för alla filmer som publiceras till kontot, så det kanske inte passar för alla.

 

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!