Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Skydda dina filmer med Streamios säkerhetsfunktioner

Först ska sägas att det aldrig är säkert att publicera något på internet. Vi läser ständigt om dataläckor – så publicera inte saker som är riktigt känsliga överhuvudtaget är grundregeln. En av de största farorna är dessutom användaren, även om man kan stoppa mycket så kan man aldrig stoppa att en användare spelar in en film den tittar på, och därmed är fri att publicera den vidare. Med det sagt erbjuder vi ett flertal säkerhetsfunktioner i Streamio som begränsar riskerna med onlinevideo.

Inloggning med två-faktorsautensiering

Att användarkonton blir kvar efter att personal slutar, eller någon använder ett osäkert lösenord gör att en missnöjd före detta anställd, eller någon som kommit över en anställds login (många använder samma lösenord på flera ställen) kan ställa till oreda. Därför har vi lagt till tvåfaktorsautensiering till Streamio.

Det fungerar precis som vanligt när man loggar in, sedan avvaktar man ett mail med en kod som krävs för att logga in i steg två. Detta stoppar den som kommit över ett Streamio-lösenord men inte tillgång till mailen, men också den före detta anställda som inte längre har tillgång till sin e-post.

Lösenordsskydda din video

Skydda dina filmer med Streamios säkerhetsfunktioner 1

Ibland har man en video som man inte vill att vem som helst ska kunna se. Då är lösenordskydd på video en bra funktion! Ett kryss i rutan och lösenord krävs för alla visningar av videon (i vår spelare, via API får man lösa den hanteringen själv). Eftersom man själv kan sätta vilket lösenord man vill ha, så är det lätt att ändra så att flera videor har samma lösenord. Observera att det inte går att använda lösenord på en video när den ska visas i en spellista.

Livestreama med lösenord

Samma funktion som för video finns också för liveströmmar. Sätt ett lösenord som tittaren måste ange innan dom kan börja titta – du kan själva ändra lösenordet fritt.


Playkanaler med lösenord

Det går att sätta lösenord på en playkanal, detta gör det enkelt att använda playkanaler för olika målgrupper utan att vem som helst hittar in. Det går till och med att använda lösenord i flera nivåer, så att vissa filmer eller livestreams kräver lösenord en gång till inne i kanalen.

Avpublicera filmer

Skydda dina filmer med Streamios säkerhetsfunktioner 2

Ibland blir det fel! Ibland ångrar man en publicering. Ibland behöver man ett medgivande. Eftersom vi på Streamio aldrig publicerar innehåll, såvida en kund inte aktivt gör det själv, så är det tryggt att ladda upp material på Streamio – men hur gör man om man redan publicerat och sedan behöver ändra sig? På varje video finns möjligheten att ”avpublicera” – det betyder att videon inte längre kan spelas på de ställen där videospelaren finns utlagd, utan man får ett felmeddelande. När man åter vill publicera så kan man trycka på samma knapp igen. 

Ersätt film

Skydda dina filmer med Streamios säkerhetsfunktioner 3

Inte en säkerhetsfunktion per se, men om man har publicerat en film som visar sig innehålla ett fel, till exempel, så kan man snabbt avpublicera den. När man har tagit fram en rättad film så går det att ersätta den med en ny film, som då kodas om och när man publicerar på nytt så ersätts den befintliga filmen. 

GDPR-distribution

Vill man hålla filmerna inom EU så är detta ett bra val – vi har alla Streamios servrar i Stockholm och Uppsala. Allt drivs och ägs av Rackfish AB. Själva distributionen dock sker över ett CDN för att filmer ska distribueras effektivt över hela världen. Detta går dock att begränsa så att vi bara använder servrar inom EU/EES, vi kallar det GDPR-Distribution :

Skydda dina filmer med Streamios säkerhetsfunktioner 4

Säkra konton

Läs mer om säkerhetsinställningar i Streamio

Slutligen har vi möjligheten att göra ett helt konton till ett säkert konto – med Streamio Secure begränsas visningarna av alla filmer till antingen ett visst nätverk (ett eller flera IP-nummer) vilket brukar vara effektivt för video till intranät till exempel. Man kan också begränsa till en viss domän, så att filmer bara spelas på den domänen – praktiskt om man till exempel har en utbildningsportal som kräver inloggning och man vill att filmerna ska stanna där!     

SSL / HTTPS 

Självklart är våra filmer, inbäddningar, vår webbsida, inloggning och själva Streamio krypterat med SSL-anslutningar. Bakom kulisserna har vi många fler säkerhetslösningar på plats, när det gäller attacker, filers säkerhet etc – vi äger och driftar vår egen utrustning och vårt eget nät så vi har koll på alla detaljer – så fråga om du undrar över något!

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!