Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Publicera liveinspelningar automatiskt

Live-streamingen har fått en ny förbättrad funktionalitet för inspelningar. Grundinställningen är nu att alla live-streamingar i Streamio spelas in automatiskt. Men vad bättre är: Streamios smarta taggar gör att vi kan automatiskt publicera liveinspelningar till ditt kontos spellistor och kanaler!

Taggar inspelningar i förväg

Genom att tagga inspelningar så kan man automatiskt styra publicering till Streamios spellistor och kanaler.

Tagga en inspelning för automatisk publicering i playkanaler

Bredvid inställningen för Auto-record i Streamio kan man ge den (ännu inte) inspelade livesändningen taggar. När en live-stream avbryts sparas inspelningen, flyttas till videobiblioteket och kodas om till rätt format. Finns det då kanaler eller spellistor som använder den taggen så publiceras det direkt!

Exempel från konferenser med seminarier

En vanlig användning av Streamio live är att sända hela dagar med event, exempelvis konferenser. Ett väldigt enkelt sätt att göra det på är att skapa en kanal för eventet som man ger en unik tagg. Eventuella videos man redan har laddat upp som är relevanta taggas med den här nya taggen och dyker direkt upp kanalen.

Sätt sedan taggen på Live-fliken under inspelningsinställningarna och låt ”Auto-record” vara påslaget. Under detta slår man på att man vill live-streama till den nya playkanalen, och slår av de man inte vill strömma till.

Nu kommer liveströmmen synas på eventets kanal och det finns ett enkelt sätt att se till att fylla den – för varje nytt föredrag, talare eller seminariepunkt – stoppa livestreamingen snabbt och återuppta sen. Denna lilla glitch blir bara en kortare buffring, men under tiden startas inspelningen om.

Publicera liveinspelningar automatiskt

Tack vare taggningen av inspelningen kommer de, så fort de laddats upp och kodats, att publiceras i rätt Playkanaler (och spellistor). På så sätt kan ett event leva under en eller flera dagar i en ständigt växande kanal där live-eventet hela tiden kompletteras med inspelade segment!

Säkerhet – spela in lokalt!

En sak vi alltid tjatar om är att spela in lokalt också om du inte vill förlora innehållet. De flesta system klarar det utmärkt och det har flera fördelar:

  • Inspelningen kan ske med högre kvalitet
  • Inspelningen behöver inte passera internet och en rad servrar
  • Risken för störningar, glitchar och tidvis låg kvalitet minskar
  • Risken för haveri minimeras – den lokala blir en backup

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!