Vi på Streamio älskar den nya versionen av Basecamp (www.basecamp.com) och vi använder ofta detta suveräna projekthanteringsverktyg för såväl interna projekt som diverse kundprojekt.

Det enda som egentligen känts lite frustrerade har varit att man inte kunnat inkludera och publicera video i Basecamp…

Jo, det gick ju att göra i de fall videon var publicerad på YouTube, men i de flesta fall ville vi ju inte publicera videos som fanns lagrade på någon publik tjänst – vi ville kunna publicera konfidentiellt material som endast skulle vara åtkomligt för ett begränsat antal personer som arbetade med ett specifikt projekt…

Med hjälp från våra vänner på 37Signals and Embed.ly,  så har vi nu äntligen gjort det möjligt för oss och alla våra kunder att publicera och visa i filmer som lagras på Streamio i den nya versionen av Basecamp!

Så här gör du:

Enskilda filmer:

Klart!

Nu kommer din video att bäddas in direkt i meddelandet och vara lättåtkomligt för alla de personer som har tillgång till ditt projekt!

Videoarkiv:

Att publicera ett videoarkiv i Basecamp fungerar nästan som för enskilda filmer, men först måste du göra ett par saker:

Därefter återstår bara att lokalisera direktlänken/korta URL:en för din arkivspelare och klistra in den i ett meddelande, på samma sätt som man gör för en enskild film.

Klart!

Vi hoppas att ni kommer att gilla den här fiffiga funktionen lika mycket som vi gör och vi vill återigen tacka våra vänner på 37signals och Embed.ly för suveränt samarbete kring detta.

OBS! Att bädda in filmer i Basecamp fungerar (ännu så länge) endast när du använder Basecamp i standardvy, inte i mobil vy. Du kan givetvis fortfarande se alla inbäddade filmer på valfri läsplatta, inklusive  iPads, så länge du arbetar i standardvyn – använder du däremot Basecamp i mobil vy så kommer filmerna inte att bäddas in, utan istället visas som klickbara länkar/URL:er.