Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Automatisk textning med Amberscript i Streamio


Automatisk textning:

STOR nyhet för tillgänglighet i Streamio

Våra tekniker och utvecklare jobbar kontinuerligt med att ta fram nya funktioner i Streamio och vi är stolta att nu i december kunna presentera en av de mest efterfrågade funktionerna: automatisk textning. Detta är en fortsättning på vårt arbete att behålla positionen som en av de mest tillgängliga videoplattformarna.

Automatisk textning med Amberscript

Med hjälp av Amberscript finns det nu möjlighet att skapa undertexter automatiskt till dina videor som finns på Streamio. Efter att texten har automatskapats kan du själv finslipa texten och rätta eventuella felaktigheter i Amberscripts suveräna editor. Du kan även välja att låta textningen skötas manuellt av en människa om du kräver en text som är 100% korrekt direkt. Amberscript är en Holländsk leverantör av undertexter som levererar till bland andra SVT, SKR, Regeringskansliet och Malmö Universitet. Amberscript är ISO-certifierat företag inom EU som tar GDPR på allvar

 

Aldrig har det varit så enkelt att uppfylla kraven på digital tillgänglighet som nu med integrationen av Amberscript! 

 

Amberscripts teknik skapar enkelt undertexter till allt ditt Streamio innehåll. Du laddar helt enkelt upp din video som vanligt till Streamio. Från Streamio plattformen ställer du in de nödvändiga inställningarna och så aktiverar du automatisk textning genom Amberscript för de videofilmer du vill ha textade. Efter ungefär hälften av längden på din video så är textningen färdig, det vill säga att textningen tar 5 minuter för en video på 10 minuter. 

 

Amberscripts programvara sparar på din värdefulla tid genom att automatiskt generera och placera undertexter på din video. Självklart finns det en intuitiv redigerare så att du kan själv kan förbättra undertexten vid de få tillfällen som det behövs och programvaran är anpassad för att följa alla tillgänglighetskrav som finns så att du slipper oroa dig för WCAG 2.1.

 

Automatisk textning fungerar idag på 39 språk, bland annat Arabiska, Mandarin, Hindi, Engelska och såklart Svenska.

Läs mer om automatiska undertexter och skaffa konto på Amberscript för att komma igång!

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!