Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Nyhet! ABR ger Streamio bättre livestreams

Vi lanserar nu en stor nyhet för Streamio – ABR och livetranskodering!  I korthet betyder det att man kan livestreama med högre kvalitet samtidigt som varje användare får den kvalitet som passar just deras utrustning och bandbredd.
 
Problemet är gammalt – man vill streama med hög kvalitet, men när man skruvar upp kvaliteten så fungerar det dåligt eller inte alls för vissa tittare. Det beror ofta på omständigheter vi ej kan påverka, som t.ex. att dessa tittare använder sig av enklare enheter, skakigt wifi eller mobila uppkopplingar. Man ska heller inte glömma att utbyggnaden av bredband varierar stort i olika länder och att alla kanske inte har samma stabila uppkoppling vi är vana vid.
 

ABR och transkodering är lösningen

ABR står för adaptive bitrate och är en videospelarfunktion som automatiskt väljer vilken kvalitet som ska visas för varje tittare baserat på omständigheterna. Spelaren i Streamio gör detta väldigt snabbt och varje tittare får en optimerad stream, men som även kan ändras manuellt om så önskas.
 
Transkoderingen gör att producenten inte behöver tänka på något mer än att skicka in en kompatibel ström. Vårt system tar den inkommande strömmen och anpassar den, i realtid, till lämpliga utgående format. I skrivandets stund (kan komma att ändras under testfasen) så tar Streamio emot en ström med upplösningen 1080p med antingen 25, 30, 50 eller 60 bilder/sekund och transkoderar den till tre olika strömmar med upplösningen 1080p, 720p samt 480p. Rackfish erbjuder även anpassade tjänster för transkodering 24/7 samt transkodering från olika källor till anpassade destinationer.
 

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!