Kontakta oss        Gratis testkonto               

Vi söker driftstekniker / systemtekniker!

Rackfish är ett kreativt och tekniskt företag som är specialister på kampanjhosting.  Vi driver dessutom Streamio!

Vi utformar tekniska lösningar för att garantera driftssäkerhet, leverans, pålitlighet och framgång! Vi tar ett helhetsansvar för hostingen och arbetar med såväl webbservrar som videostreaming, CDN etc. Genom att ha mycket kunnig personal kan vi erbjuda våra kunder rätt support vid första samtalet!

Vi arbetar tillsammans med vårt moderbolag Phosworks i fräscha lokaler högst upp i Uppsala slott, med grym utsikt.

Vi arbetar med många ledande reklambyrårer och varumärken i Sverige och utomlands, läs gärna mer om våra kunder på här!

Vi söker nu en driftstekniker som är en fena på webbteknik!

I ditt arbete kommer du deploya servrar med både Windows och Linux med tonvikt på Linux. Du ska kunna installera och konfigurera databaser samt sätta upp webbsidor med och utan SSL. Ofta används LAMP, men vi har installationer med node, nginx, lighttpd, tomcat, IIS, Microsoft SQL, redis och mongodb för att nämna några. Kunskap om  lastbalansering är meriterande.

Vi arbetar rätt mycket med streaming, både live och video-on-demand. Kunskaper om Wowza, olika cdn och tekniker som RTMP/HLS/HDS är meriterande.

Vår miljö körs i VMWare vSphere med Equallogic storage på Cisco nätverk.

Kunskaper om ip-nät/vlan och routing (ospf/bgp) är meriterande då vi är multihomed med anslutningar till flera leverantörer av transit samt peeringavtal. Läs mer om våra tekniska lösningar här!

Kunskap om provisioneringsverktyg som chef eller puppet gillas.

Tjänsten innefattar hantering av mailsupport, telefonsupport och arbete med kunder som har olika kunskapsnivåer. Arbetet innehåller allt från enklare e-postsupport till felsökning av lastbalanserare

Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift krävs.

Tjänsten innebär beredskap enligt rullande schema, där du agerar på automatiserade alarm samt inkommande mail och samtal om akuta problem.

Du behöver inte kunna all teknik eller mjukvara så länge du är villig att lära dig och hjälper oss att bli bättre på det vi gör. Vi uppmuntrar till förslag och idéer som kan förbättra våra rutiner och vårt utbud.

Intresserad? Skicka CV och löneanspråk till: jobb@rackfish.com

Har du några frågor?
Kontakta oss så hjälper vi dig!