Sätt JW Player som standard (arkiverad)

Denna artikel är inte längre aktuell – vi använder inte JW Player alls som spelare i systemet.

Om det under ”Publicera” på ditt konto visas en inforuta om att ”Vi rekommenderar JWPlayer” så är detta information för dig:

Bakgrund

Spelare i Streamio kan använda två separata implementationer för videouppspelning.
GO Player är den gamla spelaren som primärt använder sig av Flash-teknologi för uppspelning. Den faller tillbaks på HTML5-video om Flash inte finns tillgängligt.
JW Player är den nya implementationen som primärt använder sig utav HTML5-video för uppspelning men faller tillbaks på Flash under specifika omständigheter.

JW Player är också det som krävs för att utnyttja systemets stöd för undertexter och har fördelen att ha ett konsekvent användargränssnitt på både desktop och mobila enheter.

Flash håller på att fasas ut i flera webbläsare så vi rekommenderar att röra sig bort från gamla GO Player. Men under vissa omständigheter, utanför vår kontroll, är det rekommenderat att antingen hålla sig fast vid GO Player eller att konfigurera JW Player att primärt använda sig utav flash.

Byt spelare till JWPlayer

Att byta spelare är enkelt!

video spelare - jwplayer -html5

1. Gå till Bibliotek / Spelare
  2. Om du inte har någon konfigurerad JW Player, välj ”Skapa en ny spelare” högst upp i högra hörnet.
  3. Välj Singelspelare
  4. Ge den nya spelaren ett namn ”Vår nya standarspelare”
  5. Klicka i ”Använd som standard vid publicering”  – Alla andra inställningar kan hoppas över om det inte är några speciella behov!
  6. Tryck på knappen ”Skapa spelare” längst ner.

Nu kommer denna spelare vara förvald vid alla publiceringar. Det är inga problem att välja en annan spelare om man vill för en specifik film!