Kontakta oss               Hämta gratis testkonto!               

Livestreamen avbryts

Livestreamen avbryts! – Lugn vi hjälper

Om man överskrider Streamios bandbredds-begränsning kan det hända att streamen avbryts. Detta är normalt beteende och kräver att strömmen återaktiveras.

Återaktivera strömmen under live-fliken

Aktivera livestreaming på Streamio
Här visar vi hur du kan starta livestreaming på Streamio – klicka bara på ”Aktivera ström” under fliken ”Live” i ditt Streamio konto.

Med hur hög bitrate kan jag streama?

Streamio begränsar liveströmmar till 3000kbps (3 Mbit/s). Det är en hög nivå som ger bra kvalitet på dina liveströmmar, och med den nivån kommer de allra flesta tittare inte uppleva några problem.

Detta värde är inte absolut, så det skall gå bra att ställa in just 3000kbps som nivå – vi har tillräckliga marginaler i våra system för att hantera detta, men om man går över 3000 kbps så är risken överhängande att sändningen avbryts.

Varför finns en begränsning?

Bitrate-gränsen är satt baserad på vår erfarenhet för att skydda tittarna. Vi vet att högre bitrate leder till avsevärt mycket mer problem i tittarnas ände, på grund av bland annat dålig.

Streamio ”tjänar mindre” på att ha en begränsning, så det är inte i eget kortsiktigt intresse att begränsa detta – vi vill att ni som är våra kunder ska lyckas med sändningarna.

Att lite tittare har problem är vanligt, många sitter på sämre wifi än de tror, ADSL är fortfarande vanligt. Samtidigt tittar allt fler över mobilnät som oftast lovar mer än de kan hålla, särskilt om det skall hållas lika länge som streamen pågår, kanske till och med medan man rör sig.

Vår erfarenhet är att när man passerar 3000 kbps per sekund så ökar antalet fel väldigt snabbt. 2500 är vår ”sweet-spot” för att det skall fungera både gällande kvalitet och mottagarnas upplevelse. Om man vill ha maximalt många tittare som det fungerar för – särskilt om dessa i stor utsträckning har dåliga uppkopplingar, så är en lägre bitrate att rekommendera.

Hur väljer jag rätt bitrate?

Testa! Det skiljer från fall till fall vad som är det rätta. Många sändningar kräver inte så hög bitrate för att ge ett bra resultat – exempelvis när man filmar en relativt statisk person som talar. Är det idrott med panoreringar där så gott som allt i bilden rör sig, krävs det högre bitrate.

Bitrate är inte allt utan även upplösning, ljudet och graden av komprimering påverkar gemensamt resultatet. Sänker man från 1080p till 720p eller lägre så får man bättre kvalitet med samma bitrate. Höjer man kompressionen så får man sämre kvalitet och lägre bitrate.

Jag vill streama med högre bandbredd

Om du vill streama med högre bandbredd så har vi produkten Rackfish Live där det inte finns några begränsningar och där vi även kan använda transrating / transkodering för att skapa multi-bitrate streams. Rackfish Live används bland annat för att live-sända konserter i 1080p med hög bitrate till tusentals tittare och även av auktionshus som med ultalåglatens livestreamar budgivningar.

Kontakta oss så kan vi diskutera hur Rackfish Live kan användas för dina behov!