• Personlig Support
  • Snabbaste supporten
  • Logga in på ditt Streamio-konto och klicka på chat-ikonen som visas längst ner till höger på alla sidor

• Logga in
  • Kunskapsbank
  • Vanliga frågor om streaming
  • Här under, på denna sida, hittar du svar på alla vanliga och mer ovanliga frågor gällande video online såväl som specifika Streamio-frågor!
  • Kontakta oss
  • Fyll i formuläret
  • Om du inte kan logga in och använda frågetecknet (den mest effektiva supportkanalen, se till vänster under Personlig support) - fyll i detta formulär så återkommer vi till dig!
  • Kontakta oss

Jag har problem med Flashvideo, skärmen blir grön eller visar bara skräp. Vad har hänt?

Att fixa gröna videofönster och andra Flash-relaterade videoproblem

Ett problem som förekommer ofta med Flash-video är att ljudet fungerar men bilden visar skräp eller en grön/svart/vit skärm. I värre fall kan webbläsaren krascha när man spelar upp video.

Den här typen av problem är relaterade till hårdvaruaccelerationen i Flash-video och kan ofta lösas rätt lätt. Problemen är inte relaterade till Streamio, utan snarare till besökarens dator och dessa problem förekommer ofta med andra videoplattformar såsom YouTube.

Test och temporär lösning

Försök med att stänga av Flash hårdvaruacceleration. Det är en inställning som finns i Flash-spelarens inställningar. Genom att högerklicka på videospelaren och välja ”Settings…”

Bocka av ”Enable hardware acceleration” i första fliken på Adobe Flash Player Settings-dialogen och klicka på Close.

Om detta löser problemet är det nu säkert att videofilen inte har något med problemet att göra och att problemet förmodligen har att göra med drivrutinerna i din dator. Om det fortfarande inte fungera, läs vidare för mer förslag till lösningar. Följande steg kan rendera i en permanent lösning, om du lyckades med att stänga av Flash hårdvaruacceleration.

Vidare felsökning och möjlig permanent lösning

För att vara säker på att din dator klarar av att hantera Flash-baserade videofiler, kontrollera följande saker. Mer djupgående information är svår för oss att ge, då det kan bero på många faktorer såsom operativsystem, hårdvara, mjukvara, osv.

1. Se till att ditt operativsystem (Windows / OSX) är uppdaterat.

2. Kontrollera att webbläsaren (Firefox, Chrome, Internet Explorer, osv) är den senaste versionen. Detta är också ett bra sätt att öka säkerheten på din dator!

3. Se till att Flash är uppdaterat och senaste versionen: http://get.adobe.com/flashplayer/

4. DIna grafikdrivrutiner är förmodligen problemet här – se till att de är uppdaterade till senaste version för att fungera med hårdvaruacceleration.

5. Kontrollera att alla andra systemuppdateringar är gjorda.

Genom att datorn är helt och hållet uppdaterad, är det lättare att felsöka, förutom att datorn blir mer stabil och säker.

Om inget av detta fungerar, rekommenderar vi att använda en annan webbläsare. Om det fungerar då, är det förmodligen något som inte stårr rätt till med din nuvarande webbläsare. Vanligast är ett tillägg som som skapar en konflikt i din webbläsare. Försök stänga av alla tillägg i webbläsaren som kan tänkas störa videouppspelning.

I Chrome:

Navigera till: chrome://extensions/  och stäng av alla tillägg tills du hittar den som stör videouppspelning.

I Firefox:

Firefo-knappen – Help – Restart with Add-ons disabled

I Internet Explorer

Tools – Internet Options – Programs – Manage Add-ons